Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Παράλογη και αντικοινωνική η υποχρεωτική ασφάλιση ΟΑΕΕ συνταξιούχων ΟΓΑ που διατηρούν παραδοσιακά καφενεία!

Σύμφωνα με το Ν.3050/02 είναι προαιρετική η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) των συνταξιούχων του ΟΓΑ σε πόλεις, χωριά ή οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων αλλά και σε όσους είχαν χαμηλότερα εισοδήματα από ένα συγκεκριμένο ποσό.
Σύμφωνα με την 99/2008 του ΟΑΕΕ, που βασίζεται στην με αριθμό 8931/15-10-08 γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του, υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Οργανισμού, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων ή πληθυσμού του Δήμου όπου ανήκουν, όπως απαλλάσσονταν κανονικά με τις διατάξεις του νόμου 3050/02 περί μη υπαγωγής στην Υποχρεωτική Ασφάλιση του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).
Πρόκειται για μια απόφαση που έχει πραγματικά αναστατώσει τους ιδιοκτήτες, αφού οι εισφορές είναι ένα δυσβάσταχτο ποσό, που σε πολλές περιπτώσεις δεν θα είναι εφικτό να πληρωθούν, οπότε πολλοί θα αναγκαστούν να κλείσουν τα καφενεία τους. Είναι γνωστό ότι τα μικρά καφενεία στα απομακρυσμένα χωριά αποτελούν το μοναδικό σημείο κοινωνικής συνάντησης των κατοίκων που έχουν απομείνει.
Είναι ο χώρος συνάθροισης και ο χώρος της μοναδικής διασκέδασης των κατοίκων.
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ είναι άτομα μεγάλης ηλικίας και διατηρούν τα καφενεία τους παρέχοντας πραγματικά κοινωνικό έργο στα χωριά. Τα εισοδήματα από τα καφενεία αυτά δεν υπερβαίνουν τα λίγα ευρώ σε καθημερινή βάση .Είναι απαράδεκτο η πολιτεία να ζητάει ασφαλιστικές εισφορές από ηλικιωμένους, όταν είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην προλάβουν να πάρουν τη σύνταξη του ΟΑΕΕ και να μην υφίσταται ανταποδοτικότητα των εισφορών τους.
Η υποχρέωση αυτή δημιουργεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στους ιδιοκτήτες οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους κλείνουν ή θα κλείσουν τους χώρους αυτούς που είναι οι μοναδικοί χώροι συνάντησης και κοινωνικής συναναστροφής δημιουργώντας και συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης.
Με τέτοιες πολιτικές δεν σώνονται τα Ταμεία!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και να ναι μονάχα τα καφενεία ?

Εμάς που έχουμε μαγαζιά στα χωριά ποιός μας σκέφτεται απ αυτούς που κυβερνούν ?

Που θα βρίσκουμε εμείς 2000 ευρώ το χρόνο για να πληρώνουμε ΟΑΕΕ ?

ΑΔΥΝΑΤΟΝ

Να το αλλάξουν και σε χωριλα κάτω των 1000 κατοίκων να μπορούμε να ασφαλιζόμαστε στον ΟΓΑ !

Να πάνα ΠΝΙΓΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!!!!!!!!!!!!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails