Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

"ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΥΡΙΟ"!!!

Παγκοσμια πρωτιά κατακτήσαμε ως χώρα στη συμμετοχή μας στην ''ειρηνική επανασταση''για την Ωρα της Γης.
Θα βυθιστούμε στο σκοτάδι αυριο για μια ωρα δειχνοντας την μεγαλη ευαισθησία μας στην κλιματική αλλαγή.
Ειμαστε και οι πρωτοι οικολογοι.
Με ενα ''κλικ''στο διακοπτη γινομαστε και ''ενεργοί πολιτες''. H εκστρατεία προμοτάρεται απο πολλους χορηγους ακομη κι απο τη..ΔΕΗ ενω αθρόα ειναι η συμμετοχή δήμων ,φορέων κλπ και απλων πολιτών που δηλωνουν πως συμμετέχουν και αυτοί στη σωτηρια του πλανήτη. Δεν απορρίπτω ολες αυτου του ειδους τις ευαισθησίες και εκστρατείες αλλά καποτε ας δουμε με ρεαλισμό τις προτεραιότητες μας και τι κανουμε γι αυτες. Θαθελα δηλαδή μια παγκοσμια κινητοποιηση με πρωτιά των πολιτων της χωρας μας απεναντι στη φρίκη της κρίσης που ζουμε και στα καθημερινα ανθρωπινα δράματα που προκαλει η ανεργια,η φτωχεια,η ελλειψη ελπιδας και προοπτικής. Πληρωνουμε και θα πληρώνουν και τα παιδια μας για καιρό τις επιλογες και την απληστια αυτων που προκαλεσαν την οικονομική κρίση ως υπήκοοι χωρις δικαιωματα ,φοβισμένοι και απεγνωσμένοι.
Αυτη την εκστρατεια δεν θα την προωθουσαν ουτε τα ΜΜΕ,ουτε επιφανεις παραγοντες. Γιατι αυτη θα ηταν πραγματι μια ειρηνική επανασταση. Αν πχ υπηρχε μια πρωτοβουλια για "παγκόσμια διαδηλωση'' , μια συγκεκριμενη μερα,ζητωντας να πληρωσουν την κρίση αυτοι που τη δημιουργησαν πόσοι θα δηλωναν συμμετοχή;΄Θα μου πεις ο κοσμος συγκινειται με πιο ανωδυνα πραγματα για τον ιδιο[θυμηθειτε τις εγινε με το μακαρίτη Σεργιαννόπουλο,χιλιάδες στο facebook,καθημερινη μεχρι αηδίας προβολη του θεματος απο τα ΜΜΕ για πολυ καιρο κλπ].Μεμψιμοιρούμε ,αγανακτούμε,αλλά η απαθεια συνεκιπουρούμενη απο το Φόβο και την πλυση εγκεφάλου της τηλεορασης,τρώμε ο,τι μας σερβίρουν ανεπεξέργαστο.
Αρνουμαι να σβησω τα φωτα αύριο γιατι αρνουμαι να υποκρίνομαι πως ''συμμετεχω''σε μια παγκοσμια κινητοποιηση για τη Γη.
Πραγματική πολιτική πιεση ειναι η πραγματική συμμετοχή μας σε οργανωμενη αντίσταση στις πολιτικες που μας θέλουν υπηκόους και οχι ενεργούς πολιτες. Οχι δεν θα σβησω τα φωτα γιατι δεν θελω να επικρατήσει ο σκοταδισμός στον οποιο παραπλανητικώς και εντεχνως μας οδηγουν . Προτεινω μια μεγαλη κινητοποιηση φορεων, εργαζομενων και ανεργων με συνθηματα: ''Να πληρωσετε την κρίση σας'' ''Οι ανθρωποι πανω απο τα κέρδη'' Για να δουμε. Θα κάνει "κλικ'';
Αναδημοσίευση από Πεντανόστιμη!
Σημ.Β.Β.:
Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσω σε κάτι με την Πεντανόστιμη!
Αυτή είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια παράλληλα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας!
Αν πάλι κάποιος θελήσει να σβήσει τα φώτα αύριο, δεν θα με βρει απέναντι του!

4 σχόλια:

gnostosagnostos είπε...

πολυ σωστα το εθεσες, μη μας περνανε και για μαλακες...

Tyler Durden είπε...

Μια ανούσια ενέργεια όπως οι ευχές της πρωτοχρονιάς και των γιορτών, όπως οι διάφορες ημέρες για τα ζώα, τη γη, το περιβάλλον τη γυναίκα, κλπ, που τους θυμόμαστε μόνο μια μέρα και όλη την υπόλοιπη χρονιά συνεχίζουμε την πεπατημένη.

Δεν είναι τυχαίο που έσπευσε να την αγκαλιάσει και διατυμπανίσει η κυβέρνηση των λιγνιτών, του λιθάνθρακα και δυνητικά της πυρηνικής ενέργειας. Τζαμπαμάγκες που νομίζουν ότι βάφουν αυγά με πορδές.

Μια μέρα σαν την 28 Μαρτίου θα είχε νόημα αν η αποχή από το ρεύμα ήταν κλιμακούμενη και με κάποια δημιουργικότητα , αν πχ φέτος ήταν 2 ή παραπάνω ώρες, αν ορίζονταν και δεύτερη ή τρίτη μέρα τη χρονιά, ώστε η συνεχής αύξηση του χρόνου να μας ωθούσε και σε έναν τρόπο ζωής διαφορετικό για το πώς θα περάσουμε αυτό το αποηλεκτρικοποιημένο χρονικό διάστημα.

Αν οι, θεσμικές-πλέον, περιβαλλοντικές τεχνοκρατικές οργανώσεις WWF & Greenpeace που θέλουν να αντικαταστήσουν υποχρεωτικά τη χολέρα με πανούκλα (τις ενεργοβόρες μεν αλλά ακίνδυνες λάμπες πυράκτωσης με τις χαμηλής κατανάλωσης αλλά τοξικές και με ακτινοβολία) ξέφευγαν λίγο από την μονοδιάστατη σκέψη του μάρκετινγκ των δημόσιων σχέσεων και του τεχνοκρατισμού, θα ξαναθυμόντουσαν ίσως τις μέρες του αγνού και πρωτοπόρου οικολογικού κινήματος και θα πρότειναν αποτελεσματικότερες και πιο δημιουργικές προτάσεις από την 1 ώρας συσκότιση, η οποία θα μπορούσε να γίνει και υπό μορφή παιχνιδιού μια φορά τη βδομάδα, ίσως και μια φορά την ημέρα ίσως και για 2 ώρες την ημέρα, να βιώσουμε ξεχασμένες αισθήσεις, να δούμε τον κόσμο και τους γύρω μας με άλλα μάτια, υπο τη φλόγα του κεριού, του φεγγαριού, των άστρων….

Ασφαιρα πυρά είναι, αυτή η ενέργεια δεν διαφέρει σε αποτελεσματικότητα από μια λιτανεία για τον εξορκισμό του κακού (κλιματική αλλαγή στην προκειμένη). Ηδη υπάρχει και αντικίνημα που λέει ανάψτε τα πάντα αυτή τη μέρα. Εγώ το μόνο που θα κάνω είναι να μην κάνω τιποτε, να περασω εκείνη την ώρα όπως κάθε άλλη, ούτε παραπάνω ούτε καθόλου φώτα.

zalmoxis είπε...

Σωστός!
Ας κάνουν όση συσκότιση θέλουν η συνομοσπονδία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, οι "πρόσκοποι", ο Κακλαμάνης, όσοι αισθάνονται πως δικαίως πρέπει να έχουν ενοχές.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!!! ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ!!

Πάντως αφού δε θέλεις να σβήσεις τα φώτα, κάνε μου μια χάρη!

ΣΒΗΗΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΟ ΚΩΛΟtv ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ 'ΧΕΙ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ.... (δεν το λέω)!

Ευχαριστώ!!!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails