ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ, ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ!


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΖΗΤΟΥΝ!
ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ!
Ο ΣΕΒ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ!
   Τις ημέρες αυτές, όλο και περισσότεροι κύκλοι (Κυβέρνηση, ΜΜΕ, οργανικοί διανοούμενοι της αστικής τάξης κλπ), προσπαθούν να μας πείσουν πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου περιορίζεται απλά στο πεδίο της ιστορικής μνήμης. Πώς οι αγώνες των φοιτητών τότε, αφορούσαν υψηλά ιδανικά και πως το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» δεν έχει σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας σήμερα. Και πώς εν πάσει περιπτώσει, όσοι σήμερα κινητοποιούνται για υπεράσπιση εργασιακών δικαιωμάτων (ψωμί), για δωρεάν παιδεία και όχι κατάρτιση (φοιτητές) και δικαιώματα (ελευθερία) δεν είναι τίποτα άλλο από θλιβερές συντεχνίες ή αντιδραστικές ανεύθυνες μειοψηφίες που επιθυμούν να ρίξουν τη χώρα στον καιάδα της χρεοκοπίας.
   Βέβαια, εάν κοιτάξει κανείς γύρω του θα καταλάβει πως ειδικά φέτος τα προτάγματα τα εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι πολύ πιο επίκαιρα από ότι οποιαδήποτε άλλη χρονιά της «Μεταπολίτευσης». Φέτος, είναι η πρώτη επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου όπου η αποδόμηση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων, που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '90, υλοποιείται με ρυθμούς fast track! Πολιορκητικός κριός, αυτής της συντελούμενης λεηλασίας, δεν είναι φυσικά άλλος από το Μνημόνιο και την κατοχική παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα!
    Σε αυτή τη νέα χούντα, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δίνει απλόχερα ότι της ζητηθεί, εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα των πιστωτών αλλά και των πιο ακραία επιθετικών μερίδων του εγχώριου κεφαλαίου! Ήδη μέσω του Προϋπολογισμού του 2011, έχουν δρομολογηθεί μέτρα – μαμούθ συνολικού ύψους € 13,5δις! € 9,15 δις προβλέπονται ήδη από το Μνημόνιο και αφορούν μέτρα που θα πλήξουν σκληρά τους εργαζόμενους όπως αύξηση του ΦΠΑ, αυξήσεις των ειδικών φόρων σε καύσιμα και καπνά, «πράσινα» τέλη αλλά και χαράτσωμα κοινωνικών δαπανών. Τα υπόλοιπα € 4,3 δις θα χρεωθούν στην αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, το οποίο ανακοινώθηκε, «τυχαία» την αμέσως επόμενη ημέρα μετά το β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτά θα αφορούν περικοπές στην υγεία (€2,3 δις!), απολύσεις συμβασιούχων από τις ΔΕΚΟ, και γενικότερο πετσόκωμα δαπανών!
   Φυσικά η «απλοχεριά» της Κυβέρνησης, προς την τρόικα, δεν περιορίζεται μόνο σε ότι αφορά στο Δημόσιο τομέα! Ήδη η Κυβέρνηση, ετοιμάζει νομοσχέδιο για την καθολική ισχύ των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας τόσο έναντι των αντίστοιχων κλαδικών συμβάσεων όσο και αυτής της επαίσχυντης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης της ΓΣΕΕ. Δεν απέχουμε με άλλα λόγια και πολύ από τη μετατροπή της γενιάς των €700 σε γενιά των € 500 και € 400!!
   Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, έφτασε να ασκήσει κριτική στην Α. Μέρκελ για την πολιτική της στο θέμα της ελεγχόμενης χρεοκοπία, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των τραπεζών! Το επιχείρημα της Κυβέρνησης είναι πως η συμμετοχή των πιστωτών (δηλαδή η ζημία τους) στον υπό σχεδίαση μηχανισμό ελεγχόμενης πτώχευσης της ΕΕ, θίγει δήθεν τα συμφέροντα των ευάλωτων χωρών. Στο πλευρό της βρίσκονται, τόσο οι Κυβερνήσεις χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) αλλά και η ΝΔ σχηματίζοντας ένα «περίεργο» αντιγερμανικό μέτωπο «παριών», οι οποίοι εμφανίζονται

«τραπεζικότεροι» των τραπεζιτών!
   Φυσικά, απέναντι στα οράματα της εξέγερσης δεν βρίσκονται μόνο η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Απέναντι μας, βρίσκεται και ο ΣΕΒ, ο οποίος χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα, αξιώνει την επιτάχυνση της προώθησης τόσο της ουσιαστικής κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων αλλά των μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, επιχειρώντας να παίξει το ρόλο του «λαγού».
   Διαβάζοντας κάποιος το κείμενο αυτό και αναλογιζόμενος την ίδια του την καθημερινότητα, δύο αντίθετες δυναμικές κυριαρχούν: η οργή και η παραίτηση. Ως συνήθως όταν ο «κόμπος φτάνει στο χτένι» υπάρχουν φορές που νιώθεις πως «κάποιος νόμος τάχα τα χέρια σου δένει».
   Ας μην τους κάνουμε όμως τη χάρη! Δεν μας αξίζει μια ζωή με μισθούς πείνας, μια ζωή μέσα στην εξαθλίωση και το φόβο! Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να παρακολουθήσουμε την λεηλασία της ζωής μας από την τηλεόραση. Για αυτό το Πολυτεχνείο είναι επίκαιρο «όπως πάντα» αλλά και όπως «ποτέ ξανά».
   Για αυτό το ραντεβού μας σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 15:00 θα είναι ένα από τα πολλά που μας περιμένουν...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails