Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Προς το χειρότερο με νέα αναθεώρηση για το έλλειμα


Στο 5,8% του ΑΕΠ ανέβασε την εκτίμησή της για το έλλειμμα του 2008 η απερχόμενη κυβέρνηση, από 5% του ΑΕΠ της προηγούμενης εκτίμησής της, σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στην Εurostat, την περασμένη εβδομάδα, επιφέροντας ένα τελευταίο πλήγμα στην εικόνα αναξιοπιστίας της χώρας.

Η πέμπτη αυτή κατά σειρά αναθεώρηση του ελλείμματος του 2008, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, καθιστά εξωπραγματική την πρόβλεψη της απερχόμενης κυβέρνησης για έλλειμμα 6% του ΑΕΠ το 2009.

Η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2008 συνοδεύεται και εν μέρει δικαιολογείται εκ μέρους της ΕΣΥΕ από την αντίστοιχη αναθεώρηση προς τα κάτω της εκτίμησής της για τον ρυθμό ανάπτυξης του 2008, που τώρα τοποθετείται στο 2% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 2,9%.

Η επιδείνωση αυτή των μεγεθών δυσχεραίνει και τη θέση της νέας κυβέρνησης, η οποία καλείται να πείσει τις Βρυξέλλες ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους της, παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα αποδεικνύονται όλο και δυσμενέστερα.

Το πρώτο επίσημο ραντεβού της νέας κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες είναι στο ΕCΟFΙΝ στις 12-13 Οκτωβρίου. Στις 19 Οκτωβρίου η Εurostat θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για τα ελλείμματα του 2008 και του 2009, με βάση αυτά που της έστειλε η ΕΣΥΕ την περασμένη εβδομάδα, ενώ ώς τις 24 Οκτωβρίου η ελληνική κυβέρνηση θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς σχεδιάζει να μειώσει το έλλειμμα, βάσει της διαδικασίας επιτήρησης που βρίσκεται η χώρα.
Πηγή:ΑΠΕ

1 σχόλιο:

D.Angel είπε...

Σκέτη απαισιοδοξία βλέπω! και μη χειρότερα αν και δεν ξέρω αν υπάρχουν χειρότερα!Την καλησπέρα μου Μάνο!Φιλιά πολλά

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails