Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Τεχνητή χιονόπτωση στο Πεκίνο.


Οι Κινέζοι μετεωρολόγοι κατόρθωσαν να καλύψουν με ένα στρώμα τεχνητού χιονιού το Πεκίνο, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παρατεταμένης ξηρασίας σε όλη την περιοχή της πρωτεύουσας.

Το επιστημονικό εγχείρημα κατέστη εφικτό χάρη στους βοριάδες και τη χαμηλή θερμοκρασία στο Πεκίνο, που πάντως δεν ήταν κάτω από το μηδέν, ξεπερνούσε απλά τους δύο βαθμούς Κελσίου.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, οι υπεύθυνοι στο αεροδρόμιο του Πεκίνου για τις εσωτερικές πτήσεις, ειδοποιήθηκαν έγκαιρα για την τεχνητή χιονόπτωση και ετεροχρόνισαν αρκετά δρομολόγια για τον ανατολικό τομέα της Κίνας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, κανονικό χιόνι έπεσε (το πρώτο του φετινού φθινόπωρου) στο ανατολικό λιμάνι Τιαντζίν, αλλά και στις βορειοδυτικές επαρχίες Λιαονίνγκ και Τζιλίν.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί στο Πεκίνο το «Γραφείο τεχνητών κλιματικών αλλαγών», χάρη στις εργασίες του οποίου η ξηρασία στην πρωτεύουσα εναλλάσσεται με τεχνητές βροχοπτώσεις. Αυτές επιτυγχάνονται μέσω του αεροπορικού βομβαρδισμού των συννέφων με τις κατάλληλες χημικές ουσίες...

Ολη η βόρεια Κίνα πλήττεται από μεγάλη ξηρασία τα 10 τελευταία έτη.
Πηγή:ΑΠΕ

2 σχόλια:

fractal είπε...

Μάνο γιατί χαθήκαμε?
Και να σου πω πως βρεθήκαμε?
Είμαι στο σπίτι μιας φίλης blogger που σε διαβάζει και είδα στην οθόνη του υπολογιστή της το blogg σου. Και φυσικά εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία....

busy bee είπε...

Καλημέρα fractal.
Με καθυστέρηση το σχόλιο μου...να με συγχωρείς.
Πράγματι χαθήκαμε.
Να υποθέσω ότι βρίσκεσαι με την Aza? :)
Καλά να περνάτε.
Ωρα καλή.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails