Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Φείδου Χρόνου!!

«Φείδου χρόνου»
Ο χρόνος είναι χρήμα. Φαντάσου...
Υπάρχει τράπεζα που πιστώνει κάθε πρωί το λογαριασμό σου με 86.400 Ευρώ. Δεν μεταφέρει το υπόλοιπο από ημέρα σε ημέρα. Κάθε βράδυ διαγράφει ότι υπόλοιπο δεν διέθεσες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τι θα κάνεις: Φυσικά, πρέπει να ΑΠΟΣΥΡΕΙΣ όλο το ποσό! Ο καθένας μας διαθέτει μία παρόμοια τράπεζα. Η επωνυμία της είναι ΧΡΟΝΟΣ.
Κάθε πρωί μας πιστώνει με 86.400 δευτερόλεπτα. Κάθε βράδυ διαγράφει το υπόλοιπο, ως απολεσθέν, επειδή δεν επενδύθηκε σε κάποιο ωφέλιμο σκοπό. Δεν μεταφέρεται τα υπόλοιπο, αλλά και δεν επιτρέπεται να υπερβαίνεις το όριο.Κάθε μέρα σου ανοίγεται ένας νέος λογαριασμός. Κάθε βράδυ καίγονται τα υπόλοιπα της ημέρας. Αν αποτύχεις αν χρησιμοποιήσεις τις καταθέσεις της ημέρας, η απώλεια είναι δική σου.Δεν γυρίζεις πίσω, αλλά και δεν μπορείς να αποσύρεις χρήματα από το αύριο. Πρέπει να ζήσεις στο παρόν, με τις σημερινές καταθέσεις. Επένδυσε σε αυτές, ούτως ώστε να κερδίσεις τα μέγιστα στην ΥΓΕΙΑ, την ευτυχία και την επιτυχία. Το ωρολόγι τρέχει. Κάνε ότι μπορείς περισσότερο και καλύτερο σήμερα.
Για να καταλάβεις την αξία ενός ΕΤΟΥΣ, ρώτησε ένα μαθητή ή φοιτητή που έχασε τη χρονιά λόγω αποτυχίας σε μάθημα.
Για να καταλάβεις την αξία ενός ΜΗΝΑ, ρώτησε την μητέρα που γέννησε πρόωρα.
Για να καταλάβεις την αξία μίας ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ρώτησε τον εκδότη εβδομαδιαίου περιοδικού.
Για να καταλάβεις την αξία μίας ΩΡΑΣ, ρώτησε τους ερωτευμένους που περιμένουν να συναντηθούν στο ραντεβού τους.
Για να καταλάβεις την αξία ενός ΛΕΠΤΟΥ, ρώτησε κάποιον που έχασε το τραίνο.
Για να καταλάβεις την αξία ενός ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ, ρώτησε κάποιον που μόλις απέφυγε ατύχημα.
Για να καταλάβεις την αξία του ΧΙΛΙΟΣΤΟΥ του ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ, ρώτησε κάποιον αθλητή που κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Να απολαμβάνεις κάθε στιγμή που έχεις στη διάθεση σου. Και απόλαυσέ την περισσότερο γιατί την μοιράστηκες με κάποιον εξαιρετικό, αρκετά εξαιρετικό για να ξοδέψεις το χρόνο σου.Και να θυμάσαι ότι ο χρόνος δεν περιμένει για κανένα.
Το χθες είναι ιστορία.
Το αύριο είναι μυστήριο.
Το σήμερα είναι δώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails