Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Ο Παράδεισος στη Δύση!-Κώστας Γαβράς!



Στα μέσα Μαϊου θα αρχίσουν στην Κρήτη τα γυρίσματα της νέας ταινίας του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά με τίτλο «Ο Παράδεισος στη Δύση». Το σενάριο αφηγείται την ιστορία ενός νέου που ψάχνει να βρει τη δική του γη της επαγγελίας. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή Γαλλίας, Ιταλίας και Ελλάδας. Από ελληνικής πλευράς, στην συμπαραγωγή συμμετέχει η ODEON.
Πρωταγωνιστεί ο Ιταλός ηθοποιός Riccardo Scarmacio και συμμετέχουν πολλοί Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί. Τα γυρίσματα έχουν ήδη αρχίσει στη Γαλλία, όπου και διαδραματίζεται μέρος της ιστορίας και θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου στην Κρήτη σε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία, καθώς σε εξωτερικούς χώρους στο Ηράκλειο και στο Λασίθι.
Η προετοιμασία της ταινίας έχει ήδη αρχίσει στο Ηράκλειο, τη Χερσόνησο, τα Μάλλια, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σητεία και την Ιεράπετρα, όπου αναζητούμε Έλληνες και ξένους για τους μικρούς ρόλους και ώς βοηθητικοί ηθοποιοί. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ταινία μπορούν να τηλεφωνήσουν άμεσα στους αριθμούς 6932 442115 (Σόνια), 6939-244639 (Χριστίνα) και 694 9933044 (Βικτώρια) ή να επικοινωνήσουν μέσω emailστο casting@in.gr
Έχουν οργανωθεί casting σε διαφορετικές περιοχές και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ταινία μπορούν να πάνε σε ένα από τα παρακάτω casting:
2/5 Ηράκλειο (αίθουσα Ανδρόγεω, του Δήμου Ηρακλείου, 17.00-21.00)
3/5 Mύρτος, 17;00-20:00pm, Ca'Nova
4/5 Άγιος Νικόλαος Πολυχώρος Περίπου, 17:00-20:00
7/5 Πάνω Χερσόνησος, Κεντρική Πλατεία, 17:00-20:00

«Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά
Με αφορμή ένα παγκόσμιο και επίκαιρο θέμα, -αυτό της λαθρομετανάστευσης- η ταινία μιλάει για την Οδύσσεια ενός λαθρομετανάστη που αναζητά τον παράδεισο στη Δύση και ανακαλύπτει τον "παράδεισο" στη δύση του.
Η ιστορία
Κάθε άνθρωπος έχει τηv ιστορία του. Αυτός που απλώνει το χέρι του για ελεημοσύνη, έχει τηv ιστορία του. Η γυναίκα που κοιμάται μισοπεθαμένη από το μεθύσι στα σκοτάδια του μετρό, έχει τηv ιστορία της. Αυτός που σαν τον Σαρλώ το σκάει μόλις αντικρίσει κάποιον με στολή, έχει την ιστορία του. Όπως στην Οδύσσεια, είναι στη θάλασσα της Μεσογείου όπου αρχίζουν οι περιπέτειες του ήρωά μας, ενός ήρωα που δεν τον συνοδεύουν θρύλοι. Στην ίδια θάλασσα, κάτω από τον ίδιο ουρανό που γεννήθηκε o πολιτισμόs μας. Μετά από πολλές περιπέτειες, μια στάση στον παράδεισο κι ένα σύντομο πέρασμα από την κόλαση, η επική περιπλάνηση του ήρωά μας ολοκληρώνεται με τρόπο μαγικό στο Παρίσι.Το Παρίσι που λάμπει κατά τον ανήσυχο ύπνο του κάθε περιπλανώμενου, στα πιο βαθιά του όνειρα. Το «Παράδεισος στη Δύση» φιλοδοξεί να αντικατοπτρίσει τη διαδρομή, την περιπλάνηση, την ιστορία των ανθρώπων -που σαν εμάς ή σαν τους γονείς μας πριν από μας- διασχίζουν τη γη και αψηφούν τους ωκεανούς και τους ένστολους, αναζητώντας μιαν εστία. To σενάριο συνυπογράφει, μαζί με τον Κώστα Γαβρά, o JeanClaude Grinberg, με τον οποίο συνεργάστηκαν επίσης στο σενάριο των "Τσεκούρι" και "Αμήν".

3 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Κοίτα να δεις πόσο μικρός είναι ο κόσμος. Ο κουμπάρος μου ψοφάει για τέτοια. Παίζει στο θέατρο και έχει κάνει ξανά τον κομπάρσο σε άλλες διεθνείς παραγωγές. Αύριο θα πάρει τηλέφωνο!

Greek Rider είπε...

τελικά ο κουμπάρος μου όχι μόνο το ήξερε αλλά είχε περάσει ήδη από κάστινκγ.

busy bee είπε...

Το θεωρώ θετικό και μία πολύ καλή εμπειρία!
Αν είχα και εγώ χρόνο...

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails