Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Πρόταση σε Δήμο – φορείς!

Παράδειγμα προς μίμηση !
Ξεκίνησε η πρώτη πιλοτική εφαρμογή αλιευτικού τουρισμού !
Στον δήμο Αβδήρων διοργανώθηκε το πρώτο Συνέδριο, σε συνδυασμό με την πρώτη πιλοτική εφαρμογή, του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του έργου «Αλιευτικός Τουρισμός» που συγχρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG III – ARCHIMED, με επικεφαλής εταίρο την Αγροτουριστική. Ο αλιευτικός τουρισμός αποτελεί ένα νέο, ελκυστικό για τους επισκέπτες τουριστικό προϊόν, ικανό να ενισχύσει δραστικά το αλιευτικό εισόδημα.
Ο αλιευτικός τουρισμός δίνει τη δυνατότητα να επιβιβάζονται στα αλιευτικά σκάφη επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τη ζωή των αλιέων, να συμμετέχουν στις εργασίες πάνω στο σκάφος, να ενημερωθούν για τα αλιεύματα αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα την ευρύτερη περιοχή και την ιστορία της. Με την ολοκλήρωση της αλιευτικής εκδρομής και ανάλογα με το μέγεθος και τον εξοπλισμό του σκάφους, πλήρωμα και επιβάτες μπορούν να μαγειρέψουν και να απολαύσουν τα αλιεύματα είτε πάνω στο σκάφος είτε σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο.

3 σχόλια:

busy bee είπε...

Παρακαλώ τον "κύριο" Ανώνυμο να ξανασχολιάσει χωρίς να αναφέρει ονόματα τρίτων, χωρίς την άδεια τους,και από την στιγμή που ο ίδιος θέλει να παραμένει ανώνυμος!
Ευχαριστώ!

busy bee είπε...

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή του σχετικού προγράμματος, στην περιοχή μας αλλά σίγουρα, αν ισχύει, είναι από τα θετικά προς την αλλαγή «πλώρης» όσον αφορά τον τουρισμό…νομίζω!

busy bee είπε...

Από όσα ενημερώνομαι δεν «τρέχει» σχετικό πρόγραμμα στην περιοχή μας!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails