Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

“Μαύρο” καλοκαίρι για τον τουρισμό στην Κρήτη!!

Αδεια ακόμη πολλά ξενοδοχεία σε τουριστικές περιοχές!!
Απογοητευτικές πληρότητες, ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, έχουν πολλά τουριστικά καταλύματα, που φιλοξενούν ξένους αλλά και Ελληνες επισκέπτες.
Ανησυχητική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σχεδόν όλες οι τουριστικές περιοχές της Κρήτης, ενώ πολλά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και ταβέρνες, σχεδόν υπολειτουργούν, αφού δεν έχουν πελάτες!
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι λόγω της μειωμένης ζήτησης, προσφορές και εκπτώσεις κάνουν πάρα πολλά μικρά κυρίως καταλύματα, αλλά και μεγαλύτερα ξενοδοχεία, που έχουν πολλά διαθέσιμα δωμάτια, για να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδά τους.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι και η διαθεσιμότητα των εισοδημάτων.
Η αγοραστική δύναμη των επισκεπτών είναι φοβερά υποτονοτική!
Υπάρχει πολύ περιορισμένη κατανάλωση και έξω και μέσα στα ξενοδοχεία. Είναι δύσκολη η χρονιά για τους τουριστικούς επιχειρηματίες. H πτώση αφορά κυρίως στην αγγλική και γερμανική αγορά, ενώ μειωμένες είναι οι αφίξεις επισκεπτών και από τις Ανατολικές χώρες.
Οσον αφορά στους Ελληνες, οι αφίξεις είναι επίσης περιορισμένες, λόγω του μεγάλου κόστους της μεταφοράς.
H μεγάλη οικονομική κρίση που υπάρχει έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την τουριστική κίνηση στην Χερσόνησο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Η τουριστική περίοδος έχει περιοριστεί σε 40 μέρες το χρόνο.
“Η μεγάλη πτώση από τη γερμανική αγορά, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και ξεπερνά το 15%”, “Σίγουρα υπάρχει γενικότερη οικονομική κρίση, όμως επιπλέον η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα, με την μικρότερη παροχή υπηρεσιών.
Προβληματισμένοι και σκεπτικοί είναι όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι με το αντικείμενο στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης, που κάθε καλοκαίρι δουλεύουν και με πολλούς Ελληνες
επισκέπτες.
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα!
Μεγάλο κεφάλαιο "Τουρισμός" σε πλήρη εγκατάλειψη!

1 σχόλιο:

adam είπε...

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails