Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΕΕ/ΤΑK:«Τροχαία ατυχήματα και οδική ασφάλεια»!


Το ΤΕΕ/ΤΑΚ σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ διοργανώνει ημερίδα με θέμα : «Τροχαία ατυχήματα και οδική ασφάλεια», την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008 και ώρα 09.00 π.μ. στην αίθουσα Συνεδρίων του ΤΕΕ/ΤΑΚ, στην οδό Πρεβελάκη και Γρεβενών στο Ηράκλειο.
Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν δυστυχώς την πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό το ΤΕΕ αποφάσισε την σύσταση του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας (Π.Ο.Α.), το οποίο στελέχωσε κατάλληλα με μηχανικούς συγκοινωνιολόγους και μηχανολόγους, τόσο από τον χώρο των μελετητών όσο και από τον ακαδημαϊκό χώρο, προκειμένου να παρακολουθούν, να καταγράφουν και να διατυπώνουν τις ελλείψεις, τα σφάλματα και τις αδυναμίες που παρουσιάζονται σε τεχνικό επίπεδο στα θέματα οδικής ασφάλειας, ώστε το ΤΕΕ να παρεμβαίνει ανάλογα στους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα δε να γνωστοποιεί τα αποτελέσματα των παρεμβάσεών του και τον βαθμό ανταπόκρισης των αρμόδιων υπηρεσιών στην ελληνική κοινωνία κάθε χρόνο.
Η ραγδαία αύξηση τους ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών καταδεικνύουν το μέγεθος ενός προβλήματος που τείνει να γίνει μάστιγα για την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα γενικότερα.
Το ΤΕΕ/ΤΑΚ με αφορμή τις επανειλημμένες παρεμβάσεις που έχει κάνει και αφορούν την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης έργων πρώτης σπουδαιότητας σε όλο το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στο Νότιο Οδικό Άξονα Κρήτης και τους καθέτους του νομού Ηρακλείου, τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα αποτρέψουν τα θανατηφόρα ατυχήματα, διοργανώνει σε συνεργασία με το Π.Ο.Α., την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008 ημερίδα με θέμα: «Τροχαία ατυχήματα και οδική ασφάλεια», με στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση τόσο των τοπικών αρχών όσο και των απλών πολιτών για ένα ζήτημα με τραγικές διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails