Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

«Οίνος και Πνεύμα»!!

Με τη συμμετοχή έξι καλλιτεχνών από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αμερική και την Ελλάδα, ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου, το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Παλιανής. Θέμα του Συμποσίου που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Παλιανής και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου είναι «Οίνος και Πνεύμα».
Οι εξαίρετοι εικαστικοί που συμμετέχουν φέτος στη διεθνή διοργάνωση, βρίσκονται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο δήμο Παλιανής, από τις 16 Ιουλίου και θα παραμείνουν μέχρι τις 20 Αυγούστου. Οι καλλιτέχνες σμιλεύουν πωρόλιθο (οι πέτρες είναι από 1 έως 2,5 κυβικά η καθεμιά) μπροστά στα μάτια του φιλότεχνου κοινού. Είναι θαυμάσια η διαδικασία της μετατροπής των όγκων του πωρόλιθου σε εκπληκτικά έργα τέχνης για το κρασί και την κουλτούρα του, τον πολιτισμό και την ιστορία του (Wine and Spirit). Τα γλυπτά θα παραμείνουν στο Δήμο Παλιανής, τον πιο μικρό δήμο της Κρήτης και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους καλλιτέχνες. Η διεθνής διοργάνωση πραγματοποιείται φέτος σε ένα θαυμάσιο δημοτικό χώρο περιστοιχισμένο από δέντρα στο τοπικό διαμέρισμα του Βενεράτου, επί της παλιάς εθνικής οδού Ηράκλειο - 'Αγιοι Δέκα. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: Jason de Caires Taylor (Αγγλία) Yann Guignabert (Γαλλία) Ben Meyer (ΗΠΑ) Αλέξανδρος Pfaff (Γερμανία) Μανώλης Χαρκούτσης (Ελλάδα) Αντώνης Κοσμαδάκης (Ελλάδα)
Το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, που διαρκεί από τις 16 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου 2008, συνδιοργανώνεται από το Δήμο Παλιανής και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Κρήτης, της ΤΕΔΚ Ηρακλείου και της Παγκρήτιας Τράπεζας. Μέγας χορηγός του συμποσίου είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails