Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Η ανοχή του ¨εκτονωτικού τουρισμού¨......ας γυρίσουμε σελίδα!!

Σχετικά με όλα αυτά που συμβαίνουν στις τουριστικές περιοχές, Χερσονήσου και Μαλίων, που όλοι λίγο - πολύ έχουμε παρακολουθήσει τις τελευταίες μέρες!
Η αλήθεια είναι ότι τώρα και κάμποσες μέρες υπάρχει μια κάποια σχετική κινητοποίηση από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας!
Θέλω να πιστεύω, ότι το υγιές κομμάτι της κοινωνίας των Μαλίων και Χερσονήσου, χαιρετίζουν την όποια φιλότιμη προσπάθεια!
Και λέω το υγιές, γιατί παρακολουθούμε τελευταία αντιδράσεις, από ένα κομμάτι των γνωστών – άγνωστων ¨λαμογίων¨ που καπηλεύονται τόσα χρόνια τον τόπο και τον τουρισμό, να ζητάνε και τα ρέστα, μόλις αντιλήφθηκαν τα αυτονόητα, δηλαδή:
Την προσπάθεια να εφαρμοστούν οι νόμοι από την πλευρά της πολιτείας,[ εν μέρει τουλάχιστον και στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών!]
Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι τρία πράγματα:
1ο.Να συνεχιστεί μέχρι τέλους αυτή η προσπάθεια, με συνεχής ρυθμούς, προς κάθε κατεύθυνση [πέρα από τα γνωστά μας λαμόγια] από τα χαμηλά έως τα πιο ψηλά κλιμάκια της ¨κλίκας των καπηλευτών¨!
βλέπε: διαφθαρμένους σε όλα τα επίπεδα κρατικών λειτουργών και μη.
2ο Το υγιές κομμάτι της κοινωνίας να αντιδράσει ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η ευκαιρία που δεν πρέπει να αφήσει να πάει χαμένη [στα Μάλια ήδη υπάρχουν σχετικές κινητοποιήσεις των κατοίκων] και να αυτοπροσδιοριστεί ως προς το τι θέλει και που βαδίζει!
Οπωσδήποτε χρειάζονται θυσίες, σε όλα τα επίπεδα, και προπάντων οικονομικής φύσης[προσωρινά, θεωρώ μεν, αλλά είναι μονόδρομος].
Παραθέτω εδώ σχόλιο φίλου, που νομίζω αξίζει να το δούμε:
¨Δεν είμαι ειδικός, δεν εμπλέκομαι άμεσα στην όποιας μορφής τουριστική βιομηχανία και δεν είμαι εκεί να ζω και να βιώνω την δύσκολη καθημερινότητα. Είναι σώφρων λοιπόν να δώσουν άλλοι κατάλληλα συνθήματα. Μπορώ ίσως να δώσω μια βάση για την όποια «αλλαγή». Κάτι που ισχύει καθολικά για άτομα, επιχειρήσεις και κοινωνίες.
«Έχει μεγάλη σημασία το πως αυτοπροσδιορίζεται κανείς»
Αν αυτοτοποθετείσαι χαμηλά μην περιμένεις κανείς να σε ανεβάσει ψηλά.
Ας σκεφτεί ο καθένας λοιπόν που τοποθετεί τον εαυτό του, τον τόπο του και την κοινωνία στην οποία ζει και ας αποφασίσει αν αυτό του αξίζει και αν αυτό θέλει για τον εαυτό του και τα παιδιά του. Δεν βλάπτει και η σύγκριση με άλλες κοινωνίες και περιοχές. Και με άλλες εποχές ίσως.
Και φυσικά ο τουρισμός είναι πλέον πολύπλοκη υπόθεση και πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή των ερασιτεχνισμών. Και δυστυχώς, η Χερσόνησος έχει να επιδείξει ουκ ολίγους ερασιτεχνισμούς!
Με τα όποια συμπεράσματα μπορούν να προκύψουν από μια τέτοια διαδικασία ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί
Μανος Τ.¨
3ο Η ¨πολιτική βούληση¨ είναι πια αναγκαία και επιβάλλεται!
Εδώ και τώρα!
Όλοι οι άρχοντες του τόπου Δήμαρχοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και βουλευτές [αλήθεια που είναι αυτοί??] να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, να έρθουν σε κόντρα με τα συμφέροντα των ολίγων, να κοιτάξουν τον κόσμο στα μάτια, να τους πούνε την αλήθεια, να εφαρμόσουν τους νόμους και να ¨μπήξουν¨ το μαχαίρι βαθιά!
Η τώρα η ποτέ!
Η παρακμή έχει φτάσει στο ζενίθ!
Αναρωτιέμαι πιό κάτω από τον ¨πάτο¨ πόσο γίνεται να πάει!
Πιάσαμε πάτο! – πατώσαμε!
Όλη η Ελλάδα ασχολείται με την κατάντια μας, δεν το βλέπουμε!
Να το πω λαϊκά: έχουμε γίνει ¨ρόμπες¨!!!
Ας δούμε το μέλλον του τουρισμού, των παιδιών μας και του τόπου τώρα!
Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι αρκετά ώριμα, ας σταματήσει η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός και ας πράξουμε συλλογικά.
Σκεφτόμενοι και πράττοντας συλλογικά μόνο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σαν τόπος και κοινωνία!
Ας διεκδικήσουμε τουλάχιστον την χαμένη αξιοπρέπεια,[τι διάολο Κρητικοί είμαστε??]
Ας γυρίσουμε επιτέλους σελίδα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά το 1990 δούλευα ως βοηθός σερβιτόρου στην Χερισόνισο και ότι συμβαίνει τώρα συνέβαινε και τότε, καμία απολύτως αλλαγή. Και τότε έπεφτε πολύ ξύλο έξω από του Κασαβέτη, και το πρωί μαζεύανε Άγγλους από τα πεζοδρόμια, και οι ντόπιο περνούσαν καλά, και μεγάλη κάβα που προμήθευε μπόμπες υπήρχε και τα ναρκωτικά κυκλοφορούσαν άνετα και… τι άλλαξε από τότε? Πολύ απλά τίποτα διότι εμείς στην Κρήτη την κρατάμε την παράδοση.

adam είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΓΙΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ .ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΕ ΑΡΚΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΙ ΡΟΜΠΕΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ.

pentanostimi είπε...

ενα μπράβο busy bee σε οσους εξεγειρονται και ενοχλουν τις σάπιες λαμογιοκαταστάσεις
Μια πρόταση,στειλτε στον Αρούλη του Τουρισμου και της αφασιας
φωτο με τους αγγλους να τις βαλει σε αφισσα
''ζησε το μυθο του μπατε σκύλοι αλέστε στην παραλυμένη Ελλάδα''
καλη συνεχεια

busy bee είπε...

Pentanostimi!γειά!
Οπως κατάλαβες το παλεύουμε.....
αλλά με τόσα λαμόγια που είναι γύρω μας....έχουμε γίνει η χώρα των λαμογίων...βλέπεις ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!
Σε ευχαριστώ για την προσοχή σου!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails