Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Οίνος ευφραίνει καρδία!!

· “Με τις εταίρες , συμβαίνει το εξής … παράδοξο : από τα κρασιά , προτιμούν το παλιό , αλλά από τους άντρες τον … νέο” (ΠΛΑΤΩΝ) .
· “Ίσως η ετοιμολογία της λέξης “οίνος” , να οφείλεται στο “οιόνουν” , επειδή γεμίζει έπαρση τον νουν ή ίσως ονομάζεται έτσι , από την λέξη “όνησις” , δηλαδή ωφέλεια . (ΠΛΑΤΩΝ).
· “Φαίνεται ότι μέσα στο κρασί , υπάρχει κάποια λογική , ενώ αυτοί που πίνουν νερό , είναι ανόητοι” (ΑΜΦΙΣ ο Κωμωδιογράφος).
· “Γλυκόπιοτο το γάλα της … Αφροδίτης …. Λέγεται και … κρασί” . (ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ)
· “Όταν κατεβαίνει το κρασί στο σώμα , επιπλέουν τα κακά λόγια” (ΗΡΟΔΟΤΟΣ)
· “Να μην μεθάς , για να μην μαθαίνουν οι άλλοι , ποιος πραγματικά είσαι , αλλά ποιος προσποιείσαι πως είσαι” (ΠΙΤΤΑΚΟΣ , συμβουλεύοντας τον Περίανδρο τον Κορίνθιο)
· “Κι εσύ πίνοντας , Μενέλαε , θα ωφεληθείς . Οι θεοί , μας έδωσαν το κρασί , για να μας διώχνει τα προβλήματα” (ΟΜΗΡΟΣ)
· “Πάνσοφε Διόνυσε , τί γλυκός που είσαι ! Ανυψώνεις κάθε τι το … ταπεινό” (ΔΙΦΥΛΟΣ)
· “Η μέθη , γιατρεύει την δυστυχία” (ΣΟΦΟΚΛΗΣ)
· “Την …παυσίλυπον άμπελον έδωσαν οι θεοί στους θνητούς , γιατί χωρίς κρασί , δεν θα υπήρχε … έρωτας , ούτε καμιά άλλη χαρά για τους ανθρώπους” (ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ στις “Βάκχες” )
· “Όσοι πίνουν κρασί , εμφανίζουν τον πραγματικό τους εαυτό , αλλά ξεσκεπάζουν και τους άλλους με τα λόγια τους , γι αυτό λένε , πως στο κρασί , βρίσκεται η αλήθεια , και πως το κρασί φανερώνει την σκέψη του ανθρώπου” (ΦΙΛΌΧΩΡΟΣ)
· “Τρεις μόνο κρατήρες έχω και ανακατεύω το κρασί για τους σώφρονες . Τον πρώτο , για την Υγεία , που γι αυτήν πίνουν πρώτα όλοι . Τον δεύτερο για τον Έρωτα και την Απόλαυση . Τον τρίτο για τον Ύπνο . Μόλις πιουν οι καλεσμένοι , επιστρέφουν στο σπίτι τους . Ο τέταρτος κρατήρας , δεν μας ανήκει , γιατί είναι για τις Ύβρεις . Ο πέμπτος , για Θόρυβο . Ο έκτος , για το τρίκλισμα , ο έβδομος για να πέφτεις , ο όγδοος για μηνύσεις, ο ένατος για κακία και ο δέκατος για μανία ….” . (ΔΙΟΝΥΣΟΣ δια της γραφίδος του Ευδούλου) .
Λογοπαίγνια
- Δεν πίνω για να γίνω ενδιαφέρων τύπος.
Πίνω μήπως και αποκτήσουν ενδιαφέρον οι άλλοι...
- Τι κοινό έχει το κρασί με το βιολί;
Και τα δυο όσο παλιώνουν γίνονται ακριβότερα.
- Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να μην ξιδιάσει το κρασί στη νταμιτζάνα;
Να το πιεις!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιας φίλης μου ο άντρας γυρνάει το πρωί στις 5 στο σπίτι, "κροκόδειλος". Σου μιλάω ο τύπος ντίρλα, γέλαγε, τρίκλιζε και τραγουδούσε. Στο τέλος, έπεσε στο πατάκι του χωλ και του λέει η φίλη μου φωνάζοντας θυμωμένη πάνω απ΄ το κεφάλι του "Χρήστοοοοο, μεθυσμένος είσαι;;;;;"
και ο καλός μου Χρήστος της απαντά "όχι ματιασμένος".
Φιλί κοραλένιο.

busy bee είπε...

zanzibar! ΑΨΟΓΟΣ...ο Χρήστος της φίλης σου!!
Ανταποδίδω!
Ωρα καλή!

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Και μένα με ματιάσανε τώρα τελευταία ..χαχαχαχαχαχαχαα

γεια σας παιδιά με τα ωραία σας

busy bee είπε...

Περίπλους το κακό είναι να μην μας ματιάζουν συνέχεια...η καλό??
Γειά χαρά!

κάκος είπε...

Δεν ξέρω αν μιά οινοποσία μπορεί να επιφέρει τις συνέπειες του ματιάσματος , πάντως εγώ χιλιοπαρακαλάω μια γαλανομάτα στη δουλειά μου να με "μαιάσει" κι εκείνη το αρνιέτε πεισματικά . Τι με συμβουλ........ωχ ωχ η γυναίκα μου ΣΥΡΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails