Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ δημόσιου ακτοπλοϊκού φορέα!!

Οι δημοσιονομικοί πόροι που σήμερα διατίθενται για την επιδότηση των λεγόμενων άγονων γραμμών, οι επιχορηγήσεις του αναπτυξιακού νόμου που φτάνουν το 40% μιας επένδυσης και οι δυνατότητες χαμηλότοκου δανεισμού, αποτελούν τρία σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι το κοινοτικό δίκαιο αναγνωρίζει τη «νησιωτική ιδιαιτερότητα».
Τα παραπάνω επεσήμανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σε σύσκεψη - συζήτηση που οργάνωσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς με θέμα: «Προβλήματα της ελληνικής ακτοπλοΐας - θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε ότι το μοντέλο των «ελεύθερων αγορών» δεν οδήγησε στον ελεύθερο ανταγωνισμό, αλλά στον αυξανόμενο μονοπωλιακό έλεγχο της ακτοπλοΐας.
Ο φορέας αυτός θα είναι υπεύθυνος για τη ναυπήγηση ή την αγορά πλοίων. Τα πλοία αυτά, θα διαχειρίζεται ο ίδιος όπως συμβαίνει στη Φινλανδία. Ο φορέας αυτός, όμως, μπορεί να αναθέτει τη διαχείριση κάποιων απ' αυτά τα πλοία με leasing ή με προγραμματικές συμφωνίες στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει στη Δανία ή και σε άλλους φορείς όπως εταιρίες λαϊκής βάσης νέου τύπου με συμμετοχή και της Αυτοδιοίκησης.
Πηγή:naftemporiki.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mανο,δυστυχώs η ευτυχώs [δεν ξέρω] είναι δύσκολο για εμάs να αποκτήσουμε την νοοτροπία αυτών των λαών ώστε να δημιουργήσουμε τέτoιουs φορείs.Πάλι λαμόγια ,όπωs καμμιά φορά λέs,θα τούs διοικούν.HERCULES

busy bee είπε...

Hercules! Λαμόγια υπάρχουν σε όλο τον κόσμο!
Πέρα από νοοτροπίες που συμφωνούμε.
Η θωράκιση των μηχανισμών που θα ελέγχουν την όποια κατάσταση των πραγμάτων κάνει την διαφορά!

adam είπε...

.....ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ??? (ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ )
ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ! ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails