Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Στο 1% έριξε τα επιτόκια η FED!!

Νέα μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 0,5%, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ρίχνοντάς τον στο 1%, από τα 3,0% που ήταν πριν μερικές βδομάδες. Παράλληλα, μειώθηκε και το προεξοφλητικό της επιτόκιο από το 0,75% στο 0,25%.
Σύμφωνα με τους παράγοντες της τράπεζας, στόχος είναι η αποτροπή ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι οικονομικοί αναλυτές πιστεύουν ότι ήδη διέρχονται φάση ύφεσης.
«Η ένταση της αναταραχής στις αγορές είναι πιθανό ότι θα ασκήσει επιπρόσθετη μείωση στις δαπάνες, πράγμα που εν μέρει θα μειώσει την ικανότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση στο ρευστό», αναφέρετε στην ανακοίνωση της Τράπεζας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσε σε μόλις 13 μήνες, η Fed έχει μειώσει τα επιτόκια από το 5,25% στο 1%. Η πολυαναμενόμενη για τις αγορές απόφαση της Fed ανακοινώθηκε στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης του διοικητικού συμβούλιο της Τράπεζας.
Παράλληλα, η η Fed ανακοίνωσε ότι θα παράσχει μέχρι και 30 δισεκατομμύρια δολάρια στις κεντρικές Τράπεζες της Βραζιλίας, του Μεξικού, της Νοτίου Κορέας και της Σιγκαπούρης για την αντιμετώπιση της πιστωτικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails