Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Ραγδαία αύξηση της ανεργίας στην Ευρώπη!!

Ραγδαία αύξηση της ανεργίας παρατηρείται στην Ευρώπη, ενώ μέχρι το τέλος του 2009 θα καταργηθούν 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνή Οργανισμού Εργασίας. Ρεκόρ, στην Ευρώπη, θα καταγράψουν οι ουρές ανέργων στα γραφεία ευρέσεως εργασίας, όπως εκτιμούν οι οικονομολόγοι, καθώς όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι εταιρείες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, έχουν προβεί σε χιλιάδες περικοπές. «Εξασφαλίσατε δισεκατομμύρια ευρώ για τις τράπεζες, τί θα πράξετε για να προστατεύσετε τις δουλειές μας;», ρωτούν χιλιάδες εργαζόμενοι τις κυβερνήσεις των χωρών, ωστόσο, απάντηση για άμεση επίλυση του προβλήματος δεν υπάρχει.
Η «συμβουλή» των αναλυτών είναι ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να προβούν σε νέες δαπάνες τη στιγμή που είναι ήδη επιβαρυμένες με το έλλειμμα στον προϋπολογισμό και αντιμετωπίζουν μια αύξηση στις κοινωνικές δαπάνες, καθώς οι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Μια τέτοια, όμως, προσπάθεια αυτοσυγκράτησης δεν αρκεί για τους πολίτες που ανησυχούν για το μέλλον τους.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ POST.....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ!!!!!
ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ!!!

5 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Άστα φίλε η κατάσταση είναι αιφνηδιαστικά ανεξέλεκτη, απρόβλεπτη,και δημιουργεί ανασφάλεια και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη.
Σε τι τρυπάκι μας βάλανε οι κραταιοί του κόσμου και ποιός ROBEN θα μας βγάλει ?

Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

busy bee είπε...

Λυγερή καλησπέρα η καλημέρα ότι προτιμάς!!
Μάλλον χρειαζόμαστε αρκετούς Roben μου φαίνεται!!!
Θεωρώ ότι ένας κούκος δεν φέρνει την Ανοιξη...τι λες???
Ωρα σου καλή και καλή δύναμη!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

NAI .
Ίσως ο καθένας απο μας θα πρέπει να γίνει πρωτίστως ROBEN του εαυτου του. Να κάνει σωστές εκτιμήσεις, σωστότερες επιλογές και προσεκτικότερα βήματα ,ώστε όλοι μαζί να βγούμε αλώβητοι απο την ατραπό που έχουμε ήδη οδηγηθεί.
Την καλημέρα μου και σε ευχαριστώ γιατι έχεις στην έννοια σου τον ΠΗΓΑΙΜΟ

http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

Μάνο χρόνια πολλά.....@ Λυγερή η κατυάσταση φώναζε ,φώναζε εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια,έπρεπε να γίνει ομως το παιχνίδι με τις Τράπεζες,το ιδιο που γίνεται και σήμερα.
Οι περίφημη αυξηση επενδύσεων που μας τρέλαναν ηταν αέρας κοπανιστός ,χαρτιά χρηματηστηρίου και μάλιστα στα χέρια ξένων επενδυτών,περίμενα την στιγμή που για το χ λόγω θα αρχιζαν να πουλούν με τρόμο,ανεξάρτητα από την παγκόσμια κατάσταση.Στα χαρτιά αυτά επενδύθηκαν αποθεματικά Ταμείων Ασφαλιστηκών δηλ.ο κόπος των Ελλήνων εργαζομένων,μέχρι πριν πέντε μέρες ειχαν χάσει τα ταμεία 5δις και συνεχίζεται η κατρακύλα.
Η περίφημη ενίσχυση προς τις Τρεζες και πάλι σκοπεύει στην δυνατότητα να τζογάρουν μήπως και πάρουν κάποια χρήματα πίσω.Τα δις που δίνονται και πάλι από αποθεματικά ασφαλισμένων βγαίνουν.
Καμία προστασία στον μικρό επαγγελματια,[αυτή τη στιγμή αν ηθελαν να προστατεύσουν την οικονομία να μη υπάρξουν απολύσεις -ανεργία,θα πρέπει ως πρώτο μέτρο να παγώσουν χρεή μικροεπαγγελματιών να προβούν σε αναχρηματοδώτηση τους αντίθ να τους κλείνουν τους λογαριασμούς και να βγάζουν περιουσίες στο σφυρί.
Για να γίνουν αυτα ενα μόνο και πολύ απλο χρειάζεται,ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΩΚΕΣ΄
ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!
Απαιτείται ομως και η δυναμική διεκδίκηση απο μέρους μας να μάθουμε, να μας πουν καθαρά και οχι με
λόγους και τεχνοκρατικους ορους,προκειμένου να κρατούν τον λαό εξω από Πραιτώριο,τι ακριβώς κάνουν.

busy bee είπε...

Λυγερή, εννοείτε και σίγουρα πρώτα ξεκινάμε από εμάς!!!!
Taspa, ευχαριστώ!
Δεν έχω να προσθέσω κάτι με κάλυψες νομίζω!!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails