Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά ακάθεκτη!!

Ενώ αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και χώρες της Ε.Ε., αυξάνουν τις δημόσιες επενδύσεις στην πρώτη κατοικία, στις μεταφορές, στην παιδεία, στην αυτοκινητοβιομηχανία, σε δημόσιες εταιρίες κρατικών συμφερόντων, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση ιδιωτικοποιήσεων (ΟΑ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, Λιμάνια) σαν να μην έχει συμβεί τίποτε. Την ώρα που το νεοφιλελεύθερο μοντέλο καταρρέει, η Ν.Δ. εμμένει σε μια παράλογη πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε πρόσφορο έδαφος για λεηλασία.
Και λεηλατείται με κάθε μορφή ασταμάτητα – ανελέητα!
Βλέπουμε πάλι από την άλλη μεριά η κυβέρνηση να βρίσκει χρήμα άφθονο, χωρίς περιορισμούς. Να βρίσκει 28 δις € για να στηρίξει αυτούς που και στη χώρα μας, όπως πολύ περισσότερο οι συνάδελφοί τους στις άλλες χώρες, βούλιαξαν την οικονομία σε μια τεράστια κρίση μέσα από το φοβερό, ασύλληπτο κερδοσκοπικό παιχνίδι που έπαιξαν και το οποίο το έχουμε πληρώσει κι εδώ με τα υπερκέρδη των τραπεζών.
Δίνει 28 δις η κυβέρνηση στις τράπεζες όταν δίνει ψιχία -κι αν τα δίνει- στους δανειολήπτες, τη στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα αρκούν 10 δις € ώστε το δημόσιο να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο όλου του τραπεζικού συστήματος στη χώρα.
Αμεσες παρεμβάσεις στην πραγματική οικονομία και στα κοινωνικά ευπαθή στρώματα προκειμένου να αντέξουν σε μια κρίση που ήδη από τη φούσκα των τραπεζών έχει περάσει μέσα στα σπίτια και στις δουλειές των πολιτών.
Κάντε το, μπορείτε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails