Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Διαδήλωση αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας!


Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, μαζί με άλλες οργανώσεις, προγραμματίζει σήμερα διαδήλωση αλληλεγγύης, εν όψει της κατάθεσης από τον υπουργό Δικαιοσύνης, νομοσχεδίου για τις φυλακές.
Όπως σημειώνει η Πρωτοβουλία, «οι εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης δεν απαντούν στα προβλήματα που σωρεύτηκαν στις φυλακές και οδήγησαν στη μαζική κινητοποίηση και δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες των κρατούμενων απεργών πείνας».
Την ίδια ώρα, οι απεργοί πείνας στις ελληνικές φυλακές πλησιάζουν τους 7.000, καθώς άλλα 59 άτομα από το σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας προστέθηκαν στον μακροσκελή κατάλογο των κρατουμένων που διαμαρτύρονται.
Συγχρόνως αυξάνεται και ο αριθμός των απεργών δίψας. Ήδη στις φυλακές Μαλανδρίνου 10 κρατούμενοι -απεργοί πείνας- έχουν σταματήσει να πίνουν νερό από το Σάββατο, γεγονός το οποίο επιδεινώνει ταχύτερα την κατάσταση της υγείας τους. Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, από την οποία προέρχονται και τα παραπάνω στοιχεία, η συμπλήρωση τριών εβδομάδων απεργίας πείνας κατατάσσει την κινητοποίηση των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, σε μια από τις μεγαλύτερες του είδους πανευρωπαϊκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails