Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Eλληνικά χρέη 34 δις. δολ. «παίζονται» στην Wall st.!!


H συνολική αξία των συμβολαίων εν ισχύ επί του χρέους της Ελληνικής Δημοκρατίας ανέρχεται στα 34,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός που λειτουργεί ως εκκαθαριστής των συναλλαγών αυτών. Η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα των συμβολαίων με τη μεγαλύτερη καθαρή αξία, κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι πολλοί traders αναζητούν εξασφάλιση έναντι ενδεχόμενης αδυναμίας εξυπηρέτησης του χρέους, την ώρα που η UBS προειδοποιεί για αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης
Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 0,1% το 2009 περιμένουν οι αναλυτές της UBS. Η εκτίμηση αυτή είναι η πιο απαισιόδοξη που έχει καταγραφεί για την πορεία της οικονομίας, αφού θα πρέπει να σημειωθεί, ο μέσος όρος των προβλέψεων των αναλυτών μιλά για ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας κατά 2,3% για το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UBS, η ελληνική οικονομία επηρεάζεται από την παγκόσμια κρίση, καθώς εξαρτάται από την εξωτερική χρηματοδότηση. Αν και η μέχρι στιγμής επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης έχει υπάρξει ήπια, οι αναλυτές προειδοποιούν πως οι πιέσεις θα ενταθούν. Βαρίδια αναμένεται να αποτελέσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, όπως και η σημαντική επιβράδυνση της κατανάλωσης.
Πηγή:Sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails