Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Καταλήφθηκαν τα ελληνικά προξενεία στην Αγκόνα και το Παλέρμο της Ιταλίας!

Το ιταλικό φοιτητικό κίνημα, το Onda - Κύμα (όπως ονομάζεται το φ.κ. Ιταλίας το 2008), εισέβαλε στο ελληνικό προξενείο της Αγκόνα, ενώ έξω διαδήλωνε με καθιστική-ειρηνική διαμαρτυρία μια ομάδα αναρχικών.Οι ιταλοί φοιτητές μπήκαν στο προξενείο και συνάντησαν την ελληνίδα πρόξενο Σπυριδούλα Κροκίδη.

Εκπρόσωπος του «Κύματος» εξέφρασε στην εφημερίδα “Messaggero” τους λόγους της κατάληψης του ελληνικού προξενείου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν είναι δυνατόν να πεθαίνεις όταν διαδηλώνεις για τις ιδέες σου… Η δολοφονία του Αλέξη από την αστυνομία, είναι ίδια με τη δολοφονία του Carlo Giuliani στη Γένοβα, που δολοφονήθηκε σε ανάλογη περίσταση…».Ζητήθηκε από την πρόξενο να μεταφέρει την αλληλεγγύη του ιταλικού φ.κ. στους έλληνες διαδηλωτές και τις οργανώσεις τους. Η πρόξενος, σύμφωνα με την εφημερίδα “Messaggero”, τόνισε ότι «η κατάσταση ηρεμεί στην Ελλάδα και συζητούν πολιτισμένα για να βρεθεί λύση…»
Έδωσε γραμμή η κυρία Μητσοτάκη-Κουβέλα-Μπακογιάννη...Στο Παλέρμο της Σικελίας, το φ.κ. κατέλαβε το ελληνικό προξενείο και στην ανακοίνωση του, μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Με τη δύναμη του δίκιου μας, εκφράζουμε την ηθική και πολιτική μας αλληλεγγύη στους έλληνες σπουδαστές. Οι θέσεις μας είναι ταυτόσημες με τις δικές τους, τα συνθήματά μας είναι τα ίδια μ’ εκείνων που διαδηλώνουν στους δρόμους και τις πλατείες της Ελλάδας και ο θυμός τους είναι δικός μας θυμός για τη δολοφονία του Αλέξη»!

Πηγές: Όλα τα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οι έλληνες «ανταποκριτές» λογοκρίνονται, ή ταΐζονται κι αυτοί από το Καραμανλικό παρακράτος;

Άσχετο; Λέτε κι αυτοί να είναι υποκινούμενοι από τον Τσίπρα;

Αναδημοσίευση από:εδώ

4 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

Άμα μπορούμε να «υποκινούμε» τόσον κόσμο, γιατί, ρέ γαμώτο, δεν έχουμε πάρει την εξουσία από το ...1958;;;
Το:
«η κατάσταση ηρεμεί στην Ελλάδα και συζητούν πολιτισμένα για να βρεθεί λύση…»
της κας προξένου πάντως είναι μούρλια!

Να βρεθεί λύση; Λύση σε τί;
Στο πώς να φύγουν ατιμώρητοι αποκομίζοντας και το προϊόν της πολύχρονης διαρκούς ληστείας;;;

Καλή βδομάδα.
αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

busy bee είπε...

Ναπολέων σε χαιρετώ!
Μαζί σου!
Συνεχίζουμε!
Ωρα καλή!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μήπως υπερβάλλουν λιγάκι οι φίλοι μας Ιταλοί; Ο Giuliani διαδήλωνε πράγματι για τις ιδέες του και μάλιστα εναντίον της πραγκοσμιοποίησης!
Ο δόλιος ο Αλέξης φαίνεται ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο την λάθος στιγμή!
Καλώς σε βρήκα.

busy bee είπε...

Καλώς όρισες Λωτοφάγε!
..........

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails