Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Επιφανής ρώσος καθηγητής προβλέπει...το τέλος των ΗΠΑ!!

Εδώ και μία δεκαετία, o Ρώσος ακαδημαϊκός Ιγκόρ Πανάριν προβλέπει το τέλος της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ το 2010. Σε όλο αυτό το διάστημα, προβλέπει με πολύ σοβαρότητα πως θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Αμερική, ως συνέπεια οικονομικής και ηθικής καταστροφής. Και τώρα, με τη βοήθεια των ρωσικών ΜΜΕ, έχει καταφέρει να αυξήσει το κοινό του. Τις περασμένες εβδομάδες,έδωσε αρκετές συνεντεύξεις επαναδιατυπώνοντας τις προβλέψεις του, φτάνοντας στις δύο συντεντεύξεις ανά βδομάδα. "Είναι ρεκόρ", λέεο ο Πανάριν. "Αλλά το ενδιαφέρον αναμένεται να μεγαλώσει."
Ο 50χρονος Πανάριν δεν είνια μια τυχαία προσωπικότητα.Πρώην αναλυτής της KGB , είναι ο πρόεδρος της Διπλωματικής Ακαδημίας του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.Καλείται συχνά σε δεξιώσεις στο Κρεμλίνο, παραδίδει μαθήματα σε φοιτητές, εκδίδει βιβλία και εμφανίζεται συχνά στα ΜΜΕ ως ειδικός στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.
Aλλά, η αστήριχτη του πρόβλεψη έρχεται να ενισχύσει την πάγια στάση του Κρεμλίνου έναντι της Ουάσιγκτον,καθώς όλα τα τελευταία χρόνια έχει επιρριφθεί στην αμερικανική πολιτική κάθε μεγάλο πρόβλημα στον κόσμο, από τις συγκρούσεις στη Μ.Ανατολή μέχρι την παγκόσμια οικονομική κρίση. Με την πρόβλεψή του, ο Πανάριν έρχεται να ενισχύσει την άποψη του κρεμλίνου πως η Ρωσία καταφέρνει να σταθεί στα πόδια της ως παγκόσμια υπερδύναμη, μετά μία περίοδο παρακμής στη δεκαετία του '90, εποχή που όλοι περίμεναν πως η αχανής αυτή χώρα θα διασπώταν υπό το βάρος της οικονομικής και πολιτικής χρεωκοπίας.
O κύριος Πανάριν, ένας ευγενικός κοντοκουρεμένος άνδρας, επιμένει πως δεν αντιπαθεί τους Αμερικανούς.Αλλά, προειδοποιεί πως το μέλλον τους θα είναι ζοφερό.
"Αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μεγάλες" ,δηλώνει.
Το πλήρες post :εδώ

5 σχόλια:

VAD είπε...

Aέρα κοπανιστό πουλάει κι αυτός σαν εκείνον τον ανεκδιήγητο Φουκουγιάμα που προέβλεπε το τέλος της Ιστορίας...

Ανώνυμος είπε...

PAPARIN ...είπαμε;

EVISSA είπε...

κάτι πιο δραστικό από ευχολόγια και προφητείες (δυστυχώς όχι αυτοεκπληρόύμενες)για το συμμάζεμα των ασυμμάζευτων ? ακούει κανείς?

Λυγερή Βασιλείου είπε...

ΑΕΡΑ ΠΑΙΔΙΆ. Βομβαρδισμοί ,ρουκέτες από παντού, καμιά είδηση που να ανασταίνει την Ανθρωπιά στον Κόσμο υπάρχει ?
Γι απόψε στέλνω μιαν ανάσα
Από της Ψυχής τα Λόγια τα Γραμμένα

http://lygeri.pblogs.gr

busy bee είπε...

Ας φωνάξουμε όλοι μαζί ρε παιδιά!
Λέτε να ακουστούμε??

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails