Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Ανησυχία μεγάλων χωρών για τις επιθέσεις στη Γάζα!

Ιράν: η Λωρίδα της Γάζας θα γίνει νεκροταφείο για τους Ισραηλινούς.
Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλι Λαριτζανί προέβλεψε σήμερα ότι η Λωρίδα της Γάζας θα γίνει νεκροταφείο για τους Ισραηλινούς .
Μπράουν: Πολύ επικίνδυνη στιγμή η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα .
Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, σε συνέντευξή του στο BBC χαρακτήρισε την ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ως "μια πολύ επικίνδυνη στιγμή" στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.
Ιταλία: Έκκληση για την προστασία των αθώων πολιτών.
Η Ιταλία εξέφρασε τη "μεγάλη ανησυχία της" για την ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας τους "ισραηλινούς φίλους" να διασφαλίσουν την προστασία των "αθώων" πολιτών και να αφήσουν να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια.
Ρωσία: Απεσταλμένος για επίτευξη εκεχειρίας στην Γάζα.
Η Ρωσία δήλωσε ότι "ανησυχεί πάρα πολύ" για την επίθεση των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων στη Γάζα και στέλνει έναν απεσταλμένο της στην περιοχή για να συνεισφέρει στις διπλωματικές προσπάθειες που έχουν ως στόχο την επίτευξη εκεχειρίας.
Γερμανία: Ζητά να ενταθούν οι προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες για να επιτευχθεί εκεχειρία μετά την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στη Γάζα.
Τσεχία: Έκκληση για κατάπαυση του πυρός.
Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία επικεφαλής της οποίας είναι ο τσέχος ΥΠΕΞ Κάρελ Σβάρτζεμπεργκ, πριν από την αναχώρηση της για την Μέση Ανατολή απηύθυνε από την Πράγα έκκληση για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στα δυο μέρη μετά την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στην Γάζα.
Ο Αμπάς θα ζητήσει από τον Σαρκοζί να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει από τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον οποίο θα δεχτεί σήμερα στη Ραμάλα στη Δυτική Οχθη "να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ" για να θέσει τέρμα στις επιθέσεις του στη Γάζα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

WWW.ARELIS.GR
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΡΩΤΟΝΟΜΙΚΟΝ
ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Ανώνυμος είπε...

WWW.ARELIS.GR
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΡΩΤΟΝΟΜΙΚΟΝ
ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails