Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Η κρίση και η εισαγωγή εργαζομένων απειλεί τους εργαζόμενους στον τουρισμό!

Η κρίση ευνοεί τα σχέδια για αντικατάσταση των Ελλήνων από αλλοδαπούς!
Την απειλή της ανεργίας αντιμετωπίζουν φέτος οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο στην αγορά της Κρήτης, ενώ η οικονομική κρίση φαίνεται ότι θα οδηγήσει στην αύξηση των προσλήψεων αλλοδαπών στα ξενοδοχεία, αφού πρόκειται για “φθηνό” αλλά πρόθυμο προσωπικό που συνήθως δεν ασφαλίζεται.
Μεγάλη μείωση αναμένεται στον τουρισμό, που ετησίως απασχολεί στη χώρα μας 400.000 άτομα.
Ο τέως υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος του Minoan International College Νίκος Σκουλάς, αναφέρει ότι από τις 400.000 εργαζόμενους, τουλάχιστον 100.000 εργάζονται στην Κρήτη.
Ο κ. Σκουλάς σχολίασε: “Φέτος, όλα δείχνουν ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Κάποια ξενοδοχεία δεν θα καταφέρουν να λειτουργήσουν, λόγω έλλειψης πελατών.
Αυτό σημαίνει απολύσεις προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά”.
Οσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, λένε ακόμη, ότι θα αυξηθούν οι προσλήψεις αλλοδαπών, αφού στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν ασφαλίζονται, εργάζονται περισσότερες ώρες και αμοίβονται λιγότερο.
Εξάλλου, ο κ. Σκουλάς εκτιμά, ότι η κρίση που διέρχεται σήμερα ο τουρισμός μας, θα έχει ασυνήθιστα μεγάλη ένταση και διάρκεια και οι αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.
Τα τελευταία χρόνια γίνονται πάρα πολλές προσλήψεις αλλοδαπών εργαζομένων, κυρίως από την Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία, Ρωσία, αφού εργάζονται χωρίς ασφάλεια με μισθό 650-700 ευρώ,(ίσως και λογότερα) την διατροφή και την διαμονή τους. Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των εισαγόμενων εργαζομένων κι αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Ακόμα και από τις παραδοσιακές χώρες και εταίρες, έχουμε συρροή εργαζομένων, όπως εξάλλου έχω ξανααναφερθεί στο παρελθόν, κατα τους καλοκαιρινούς μήνες!

4 σχόλια:

akrat είπε...

και που είστε ακόμα...
έχουν βρει οι πλούσιοι και οι μικροπλούσιοι φάμπρικα κέρδους... ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ θα είναι ανέκδοτο...

busy bee είπε...

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!
Ωρα καλή!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Όσο πάει θα γίνονται και καλύτερα τα πράγματα. Κάποτε έλεγαν "γκαρσόνια της Ευρώπης θα γίνουμε", τώρα και να θέλουμε δεν θα μπορούμε. Και βέβαια όχι μόνο σ' αυτόν τον τομέα...

busy bee είπε...

Καλησπέρα ΑΘΛΙΟΙ!
Ετσι ακριβώς!
Που πάμε?
Ωρα καλή!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails