Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Στους δρόμους ο ιταλικός στρατός!!!

Σε κορυφαίο ζήτημα έχει αναχθεί η έξαρση της βίας στη γειτονική Ιταλία, καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα στη Ρώμη, ένα ζευγάρι έπεσε θύμα πέντε βιαστών, και μια γυναίκα βιάσθηκε από δύο άνδρες με καλυμμένο πρόσωπο. Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που εξελέγη τον περασμένο Απρίλιο, με σύνθημα «περισσότερη ασφάλεια», βρίσκεται τώρα σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι θα σταλούν στις ιταλικές πόλεις, 30.000 στρατιώτες, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας τάξης, για να αυξηθεί η αίσθηση ασφάλειας των πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι το πείραμα της χρήσης του στρατού για την φύλαξη στάσεων του μετρό, μνημείων, θεσμικών κέντρων, πρεσβειών, είχε ξεκινήσει πριν έξι μήνες, με την χρήση τριών χιλιάδων ανδρών. Ο ιταλός πρωθυπουργός, ανακοινώνει τώρα την απόφασή του να τους δεκαπλασιάσει.
Παράλληλα όμως με την ανησυχία που προκαλούν οι βιασμοί (στην Ρώμη το νέο έτος ξεκίνησε με τον βιασμό μιας εικοσιτριάχρονης κοπέλας στην μεγαλύτερη γιορτή για την υποδοχή του 2009), η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη μέτωπο.
Το Σάββατο, πάνω από 1.300 λαθρομετανάστες που βρίσκονταν στο «κέντρο προσωρινής παραμονής» της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, κατάφεραν να βγουν από την φυλασσόμενη περιοχή και να φτάσουν μέχρι τους δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού.
«Θέλουμε να γευθούμε την ελευθερία, ζητάμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης», φώναξαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ο υπουργός Εσωτερικών, επέμεινε στην λύση του επαναπατρισμού, αλλά ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα, έκανε λόγο για «αναποτελεσματικά μέτρα» και, μαζί με την πλειοψηφία των κατοίκων, στήριξε την διαμαρτυρία των λαθρομεταναστών. Στήθηκε τεράστια σκηνή στην κεντρική πλατεία, μοιράστηκε ζεστό φαγητό, μερικοί κάτοικοι άνοιξαν τα σπίτια τους, για να μπορέσουν οι αλλοδαποί να πλυθούν. Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Ντίνο Ντε Ρουμπέϊς, θέλησε να κάνει γνωστό ότι το νησί του «δεν είναι το καινούριο Άλκατραζ», ενώ, όπως ανέφερε το δημόσιο ραδιόφωνο της ΡΑΙ, πρόσθεσε ότι «το δημοτικό συμβούλιο, σκέπτεται να καταγγείλει την κυβέρνηση της Ρώμης, για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

1 σχόλιο:

barel είπε...

Και πολύ κάνει ο δήμαρχος... Όσο για το Μπερλουσκόνι νομίζει που νομίζει ότι με στρατούς αντιμετωπίζονται τα κοινωνικά προβλήματα είναι μακριά απο την κοινωνία.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails