Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ελληνικό το πρώτο οικολογικό υβριδικό δίκυκλο στον κόσμο!!

Το πρώτο στον κόσμο οικολογικό ηλεκτρικό και βενζίνης υβριδικό δίκυκλο (Hybrid Scooter) που παίρνει πινακίδες κυκλοφορίας από το υπουργείο Μεταφορών παρουσίασε το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας TROPICAL ΑΕΒΕ και, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, θα κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά τον Απρίλιο του 2009.
Έχει μικρό κόστος και είναι προϊόν υψηλής τεχνολογίας αντίστοιχο των υβριδικών οχημάτων της Toyota-Prius & Honda-Civic IMA.
Το υβριδικό scooter της Tropical είναι φιλικό προς το περιβάλλον και η αυτονομία του ξεπερνάει τα 250χλμ, η μέγιστη ταχύτητα τα 45χλμ/ώρα ενώ με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα διανύει από 30 έως 50χλμ.
Η TROPICAL ΑΕΒΕ είναι μια Ελληνική εταιρεία που τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την έρευνα στον τομέα της ενέργειας και των ΑΠΕ, επικεντρώνοντας τις έρευνες της στο υδρογόνο που είναι το καύσιμο που θα αντικαταστήσει το πετρέλαιο τα επόμενα χρόνια. Το 2007 ολοκλήρωσε και την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου αυτοκίνητου υδρογόνου που κινείται με κυψέλες καυσίμου (fuel cells) και ενός scooter υδρογόνου τα οποία παρεδόθησαν και βρίσκονται στο οικολογικό πάρκο του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).
Το 2007 η TROPICAL βραβεύτηκε από τον Μπιλ Γκέιτς και τον ΣΕΒ ως η πιο καινοτόμος εταιρεία της Ελλάδας και είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Υδρογόνου (JTI ).
Η φώτο είναι απο την piaggio!
Δείτε σχετικά εδώ:
http://www.tropical.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=116

4 σχόλια:

busy bee είπε...

Κάτι τέτοια ευτυχώς συμβαίνουν και μας κάνουν να ελπίζουμε ακόμα και σαν λαός και σαν οντότητες!

VAD είπε...

Yβριδικές σούζες:))))

Greek Rider είπε...

Τι σούζες ρε παιδιά, με 45 χιλιόμετρα;

busy bee είπε...

Εγώ πάντως κρατάω 2 πράγματα:
1.Την τεχνολογική ανάπτυξη στην χώρα με αυτήν την μορφή (αν αφήσουν κάποιοι να προχωρήσει) και
2.την οικολογική πλευρά του πράγματος!
Τώρα για σούζες ξεχάστε το, πίκρες για τους σχετικούς του αντικειμένου!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails