Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους παραγωγούς τσικουδιάς η αύξηση φόρου κατά 20%!

Κύμα αγανάκτησης έχει προκαλέσει στους παραγωγούς τσικουδιάς η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην αύξηση του φόρου οινοπνεύματος της τσικουδιάς κατά 20%. Το περίεργο της εν λόγω απόφασης, η οποία λήφθηκε στο πλαίσιο της αύξησης της έμμεσης φορολογίας στον καπνό και τα οινοπνευματώδη ποτά, είναι ότι αφορά μόνο τα παραδοσιακά προϊόντα όπως η τσικουδιά, το τσίπουρο και η μαυροδάφνη και όχι τα εισαγόμενα ποτά όπως το ουίσκι ή η βότκα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανταγωνιστικότητα των παραπάνω παραδοσιακών προϊόντων.
Με την αύξηση κατά 20% της φορολογίας οινοπνεύματος, η τσικουδιά χάνει μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητας της, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί, καθώς θα απομακρυνθεί, λόγω της υψηλής τιμής του, από τους καταναλωτές. η παραγωγή της τσικουδιάς, δεν αποτελεί απλώς μια οικονομική δραστηριότητα ικανή να αυξήσει το εισόδημα των μικρών παραγωγών, αλλά είναι και μια δραστηριότητα απολύτως συνυφασμένη με την τοπική κουλτούρα της Κρήτης.
Θεωρώ ότι αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας η προστασία της παραγωγής των παραδοσιακών ντόπιων προϊόντων, όπως είναι η τσικουδιά, από την εισβολή των ξένων αλκοολούχων ποτών. η κυβέρνηση αντί να υποστηρίξει τις προσπάθειες προώθησης στην αγορά των παραδοσιακών προϊόντων, τα επιβαρύνει με ακόμα μεγαλύτερους φόρους, σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών και σε όφελος των πολυεθνικών συμφερόντων!

4 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Ο παραλογισμός και η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο...

busy bee είπε...

Καλησπέρα G.R.!
Πολύ ήπιοι οι χαρακτηρισμοί σου....
δεν αρχίζω....γιατί όταν θα αρχίσω τους χαρακτηρισμούς μάλλον θα χάσω τον έλεγχο!:)
Ωρα καλή!

ikor είπε...

Όλοι αυτοί μιλάνε με γραβάτες και βαρύγδουπες εκφράσεις για "ανταγωνιστικότητα", "τόνωση της λαϊκής παράδοσης", "αποκέντρωση" και άλλα τέτοια ωραία...

Να βάλουν φόρο και στα καλτσουνάκια!!

busy bee είπε...

Καλησπέρα Ikor!
Το άλλο το πρόγραμμα για νέους αγρότες???
Εχουν αρχίσει και μας αγγίζουν στα ευαίσθητα σημεία μας!!!:)
Μην το γελάς με τα καλτσουνάκια...μπορεί να το δούμε και αυτό....ε! τότε δεν την γλυτώνουν την επανάσταση!!!:))

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails