Αύξηση της μέσης θερμοκρασίας το καλοκαίρι, αλλά και του αριθμού των ιδιαίτερα θερμών ημερών και των επεισοδίων καύσωνα. Παράταση κατά έξι εβδομάδες της περιόδου υψηλού κινδύνου για εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Μείωση των βροχοπτώσεων, αλλά με ταυτόχρονη αύξηση της έντασής τους, γεγονός που θα αυξήσει τον κίνδυνο για πλημμύρες. Στα επόμενα χρόνια ισχυρές πιέσεις θα δεχθούν οι τομείς του τουρισμού και της γεωργίας, λόγω μείωσης της διαθεσιμότητας νερού και της εμφάνισης πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ενώ προβλέπεται ότι θα απαιτείται ένας επιπλέον μήνας χρήσης ενέργειας για ψύξη το χρόνο.
Πρόκειται για συμπεράσματα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια επιστημονικής διημερίδας με τίτλο: «Φυσικές Καταστροφές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Οικονομική και Περιβαλλοντική σημασία για την Ελλάδα», που διοργάνωσε στην Αθήνα το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), σε συνεργασία με την Έδρα της UNESCO Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.).
Σκοπός της διημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και η επιστημονική ενημέρωση των δημοσίων λειτουργών τόσο για τους προβληματισμούς που διατυπώνονται από την επιστημονική κοινότητα για την επίδραση των κλιματικών αλλαγών στις φυσικές καταστροφές, όσο και των περιβαλλοντικών και ενεργειακών δράσεων που πρέπει να προωθηθούν σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου