Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Τα αγαπημένα... κόμματα των τηλεοπτικών σταθμών!!!

Συμφέροντα, συμπάθειες αλλά και θέματα τρέχουσας επικαιρότητας φαίνεται να διαμορφώνουν τις κομματικές «προτιμήσεις» των μεγαλυτέρων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε τη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχειά που παρουσιάζουν την χρονική αναλογία παρουσίασης των κομμάτων τον Ιανουάριο του 2009, φαίνονται σημαντικές αποκλείσεις μεταξύ των διαφόρων τηλεοπτικών σταθμών οι οποίες αποτυπώνουν και τις κομματικές προτιμήσεις του κάθε ΜΜΕ.
Οι «κυβερνητικοί»

Τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια παρουσίασής του κυβερνητικού έργου καθώς και των δραστηριοτήτων της Νέας Δημοκρατίας, αφιέρωσαν ο Antenna, το Alter και ο Alpha. Συγκεκριμένα το κανάλι του Αμαρουσίου αφιέρωσε το 63,6% του τηλεοπτικού ειδησεογραφικού του χρόνου σε κυβέρνηση και ΝΔ, ενώ ακολουθούν πολύ κοντά Alter και Alpha με 61,6% και 61%.
Στον αντίποδα το πλέον «αντικυβερνητικό» κανάλι εμφανίζεται το STAR το οποίο αφιερώνει μόνο 48,5% του χρόνου του στην κυβέρνηση
Οι «πράσινοι»

Τη αναμφισβήτητη πρωτεία στην προβολή της δράσης του ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει το MEGA το οποί αφιερώνει το 34% του ενημερωτικού τηλεοπτικού του χρόνου στην αξιωματική αντιπολίτευση, πολύ πάνω από το 22% του μέσου όρου των υπολοίπων καναλιών.
Αντίθετα το λιγότερο χρόνο αφιερώνει ο Alpha με 20,1% ακολουθούμενος από τον Antenna με 20,8%
Το STAR «στηρίζει» την αριστερά

Το κανάλι του STAR, εκτός από αγάπη για το lifestyle, τρέφει και ιδιαίτερη συμπάθεια για τα κόμματα της αριστεράς ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, αφιερώνοντας του το 13,7 και 9,1% αντίστοιχα του τηλεοπτικού του χρόνο, ποσοστά πολύ πάνω του μέσου όρου, ακολουθούμενο από τη ΝΕΤ.
Στον αντίποδα το ALTER με ποσοστά μόνο 2 και 4,5%.
Alpha και Alter «προτιμούν» Λ.Α.ΟΣ

Σε ότι αφορά το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, αυτό απολαμβάνει τη μεγαλύτερη «εύνοια» από τους σταθμούς Alpha και Alter με ποσοστό προβολής 10,7 και 6,4% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα παρουσιάζεται μόλις 2% από το MEGA.
Αναλυτικά η εικόνα της πολιτικής πολυφωνίας για το διάστημα 1-31 Ιανουαρίου 2009
Alpha:
ΝΔ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 61%, ΠΑΣΟΚ 20,1%, ΚΚΕ 4,5%, ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, ΛΑΟΣ 10,7%
Alter:
ΝΔ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 61,6%, ΠΑΣΟΚ 25,4%, ΚΚΕ 2%, ΣΥΡΙΖΑ 4,5%, ΛΑΟΣ 6,4% Antenna: ΝΔ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 63,6%, ΠΑΣΟΚ 20,8%, ΚΚΕ 4,1%, ΣΥΡΙΖΑ 6,4%, ΛΑΟΣ 5,2%
Mega:
ΝΔ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 55,3%, ΠΑΣΟΚ 34%, ΚΚΕ 5,2%, ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, ΛΑΟΣ 2%
ΝΕΤ:
ΝΔ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 53,9%, ΠΑΣΟΚ 21,8%, ΚΚΕ 10%, ΣΥΡΙΖΑ 7,7%, ΛΑΟΣ 6,6
Star:
ΝΔ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 48,5%, ΠΑΣΟΚ 23,4%, ΚΚΕ 13,7%, ΣΥΡΙΖΑ 9,1%, ΛΑΟΣ 5,3%

5 σχόλια:

KΑΡΜΕΝ είπε...

Για φαντάσου, το Mega… Και δεν του φαίνεται καθόλου, με τον Πρετεντέρη και Λαζόπουλο… Αλλά και από τα ποσοστά, βασικά προβάλει την Ν.Δ., όπως όλα.

Γιωργος Μανουσακης είπε...

ίσως ο συμψηφισμός κυβέρνηση ΝΔ να οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα

Dimitris είπε...

Για το skai δεν έχουμε τιποτα??????

ΠΕΤΣΑ! είπε...

το star πάντως δεν ασχολείται καν με αυτούς ....Παίζει τα πιο σημαντικα για να παίξει και μετά είναι φολα τζούλια και κκοροιδεμα αβέρτα....
τις καλημέρες μου!!!

busy bee είπε...

Καλησπέρα σε όλους!!
Αυτά είναι τα στατιστικά που δίνουν οι εταιρίες που πληρώνονται από τις άλλες εταιρίες για να μας σερβίρουν, ότι όλες μαζί μας μαγειρεύουν!!!:))

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails