Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

"Η Ελληνική Υγεία...νοσεί", μέσα από το "Ευρωπαικό μάτι" μιας Ελληνίδας!!

Από την πόλη NOTRE DAME DE GRAVENCHON της Γαλλίας, μας γράφει η Αristea Μαραγκάκη-Delacroix!!
η Ελληνική υγεία...νοσεί
"Είμαι μια ακροάτρια του ραδιοφωνικού σταθμού Ραδιο Κρήτη, μέσω του διαδικτύου μιας και είμαι μόνιμος κάτοικος Γαλλίας. Ακούγοντας την εκπομπή του κυρίου Τριγώνη στις 24/02/2009 σε συζήτηση του με τον διοικητή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου κύριο Μελά, άκουσα αρκετές αναλήθειες από το μέρος του διοικητή του νοσοκομείου. Έτσι αποφάσισα να συντάξω μια ηλεκτρονική επιστολή προς τον κύριο Τριγώνη την οποία και του έστειλα επώνυμα και φυσικά μέσω της ιστοσελίδας μου, να γνωστοποιήσω στον κόσμο ένα θέμα που έθεσε ο κύριος Μελάς και έχει να κάνει με το σύστημα υγείας της χώρας μας αλλά και αυτό των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και επομένως της Γαλλίας, στην οποία κατοικώ.
Ο κύριος Μελάς έκανε μια αναφορά γύρω από το θέμα του οικονομικού κόστους μιας επέμβασης κάποιου γνωστού του σε νοσοκομείο της Γερμανίας. Επέμβαση που όπως είπε ο κύριος Μελάς δεν γίνεται στη χώρα μας! Αυτό να το σημείωσετε θα δείτε παρακάτω γιατί.
Ο κύριος Μελάς ανέφερε ότι ο γνωστός του έπρεπε να μεταβεί στο εξωτερικό για κάποια επέμβαση που ήταν αδύνατον να γίνει στην χώρα μας και το πρόβλημα ήταν ότι θα έπρεπε να προκαταβάλει το ποσό των 85 χιλιάδων ευρώ πριν γίνει η όποια επέμβαση.
Η εντύπωση που δημιουργείται σε κάθε ακροατή ακούγοντας το μέγεθος του υπέρογκου ποσού που πρέπει να προκαταβάλλει ο άρρωστος, είναι αν μη τι άλλο τρομαχτική.
Θέλω να πιστεύω ότι ο κύριος Μελάς δεν ανέφερε το περιστατικό αυτό προς εντυπωσιασμό θετικό ή αρνητικό και μόνο των ακροατών του Ραδιοκρητη, γιατί δεν είναι αληθές.
Πρέπει να γνωρίζει ο κύριος Μελάς, βάση της θέσης την οποία κατέχει , ότι δεν ισχύουν τέτοια πράγματα μεταξύ των πολιτών-ασθενών της ευρωπαϊκής ένωσης. Αν και δεν είμαι κάτοικος Γερμανίας και δεν έχω τύχει νοσοκομειακών παροχών στην Γερμανία, μπορώ να σας μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα σύμφωνα με τα γαλλικά δεδομένα και συνεπώς, ευρύτερα της ευρωπαϊκής ένωσης, έχοντας την πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο σύστημα υγείας των χωρών κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης. Αυτό το οποίο θέλω να κάνω γνωστό με αυτήν μου την ανάρτηση είναι το πως δικαιολογούνται τα ποσά αυτά, μιας και έχω κατά καιρούς νοσηλευτεί σε διάφορα νοσοκομεία είτε της επαρχίας στην οποία διαμένω, είτε του Παρισιού.
Έχω την δυνατότητά να γνωρίζω καλά πως λειτουργεί το Γαλλικό σύστημα υγείας, εσωτερικά και εξωτερικά μιας και είμαι νοσηλεύτρια στο επάγγελμα και ακούω πολλές φορές και από πολλά στόματα με κάποια υπεύθυνη θέση όπως αυτή του κυρίου Μελά, ότι το ελληνικό σύστημα υγείας είναι από τα καλύτερα και από τα φθηνότερα όταν εξαιρέσουμε τα φακελάκια προς κάθε ορκισθέντα στον Ιπποκράτη!.
Όμως αυτό δεν είναι η αλήθεια και κρίμα που ένας διοικητής πανεπιστημιακού νοσοκομείου δεν το γνωρίζει! ....."
Διαβάστε την συνέχεια του πολύ ενδιαφέρον άρθρου της Αριστέας Μαραγκάκη-Delacroix στο προσωπικό της ιστολόγιο, εδώ: Σκόρπια λόγια και εικόνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails