Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Προεκλογική "Πράσινη λύση στην κρίση" από τους Οικολόγους Πράσινους!!

Με κεντρικό σύνθημα “Πράσινη λύση στην κρίση” το κόμμα των Ελλήνων Οικολόγων Πρασίνων ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, με ημερίδα που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και θέμα τη μετάβαση προς μία πράσινη οικονομία και ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο.
Σύμφωνα με τους Πράσινους, υπάρχουν εφικτές λύσεις, έτσι ώστε να υπάρξουν και επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Οι ομιλητές πρότειναν τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας προς μία πράσινη κατεύθυνση, δίνοντας παραδείγματα, όπως η δημιουργία ηλιακών στεγών, μόνωσης κτηρίων, αλλά και στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Παρόντες στην ημερίδα ήταν δύο μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, ο Βέλγος αντιπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων, Πιέρ Τζονκί, και ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων, Χανς Γιόζεφ Φελ, που βρέθηκαν στην Αθήνα για να στηρίξουν την προεκλογική καμπάνια των Ελλήνων Οικολόγων. Ο Γερμανός βουλευτής παρουσίασε το παράδειγμα της χώρας του, όπου, όταν το κόμμα των Πρασίνων συμμετείχε στην προηγούμενη κυβέρνηση, ψηφίστηκε ο νόμος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, νόμος που σύμφωνα με τον ομιλητή, δημιούργησε περισσότερες από 250.000 νέες θέσεις εργασίας στη γερμανική βιομηχανία, ενώ ταυτόχρονα ποσοστό 15% της παραγωγής ενέργειας στη Γερμανία προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.
Η διοργάνωση θα επαναληφθεί την Κυριακή και στη Θεσσαλονίκη, ενώ το Σάββατο αντιπροσωπεία του κόμματος Οικολόγων Πρασίνων θα συνοδεύσει τον Γερμανό βουλευτή Χανς Γιόζεφ Φελ σε περιοδεία στην περιοχή της Κοζάνης, όπου θα επισκεφθεί οικισμούς κοντά στα ορυχεία άνθρακα.

2 σχόλια:

Tyler Durden είπε...

Ηταν να μιλήσει και ο Σταύρος Δήμας. τελικά δεν ήρθε;

busy bee είπε...

Καλημέρα Tyler!
Ηταν εκεί!
Εγώ δεν το αναφέρω!!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails