Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Τροφές για κέφι και καλή διάθεση!!!

Το φαγητό είναι απόλαυση, αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Εκτός από καύσιμο για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού μας, προκύπτει από έρευνες ότι συγκεκριμένα τρόφιμα αποτελούν και παράγοντες που κάνουν καλό στη διάθεσή μας. Δρουν με λίγα λόγια ως αντιστρεσογόνα και αντικαταθλιπτικά και μάλιστα χωρίς τις παρενέργειες που έχουν συνήθως τα φάρμακα!
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σοκολάτα έχει πάνω από 300 ευεργετικές ουσίες για την υγεία, αρκετές εκ των οποίων είναι διεγερτικές, με αποτέλεσμα να μας δίνουν ενέργεια και να τονώνουν τη διάθεσή μας. Οι συγκεντρώσεις αυτών των ουσιών είναι μεγαλύτερες στη μαύρη σοκολάτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερήστε τη σοκολάτα γάλακτος, αν την προτιμάτε. Όλα τα είδη σοκολάτας χάρη στην απολαυστική τους γεύση τονώνουν τη διάθεση.
-Tip: Προσθέστε λίγη σκόνη κακάο στον πρωινό σας καφέ. Περιέχει τα ευεργετικά συστατικά της σοκολάτας και σίδηρο που είναι σημαντικός, γιατί η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει ελαφρά κατάθλιψη.
ΚΑΥΤΕΡΑ
Κάποιοι άνθρωποι είναι εθισμένοι στα καυτερά φαγητά και η εξήγηση είναι απλή: η διέγερση που δημιουργεί η επαφή της γλώσσας με το μπαχαρικό προκαλεί υπερπαραγωγή ενδορφινών, οι οποίες είναι ικανές να μειώσουν το στρες, να ανακουφίσουν από τον πόνο και να διεγείρουν τις αισθήσεις, αλλά και να αυξήσουν τη συγκέντρωση.
Διαβάστε περισσότερα στο Iraklio web radio : http://www.irakliowebradio2.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μας έλειπε: να την πέσουμε στις σοκολάτες!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails