Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΟΧΙ στο Χωροταξικό του Τουρισμού!!


9 φορείς ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕΕ, ΤΕΕ, ΣΕΠΟΧ, ΣΑΔΑΣ, ΓΕΩΤΕΕ, ΣΕΒ και ο Αρκτούρος εκ μέρους των 10 περιβαλλοντικών οργανώσεων (Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Μεσόγειος SOS, Mom, Greenpeace, WWF) καταψήφισαν το Χωροταξικό του Τουρισμού. Υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες δεν ήρθε στην ψηφοφορία το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Παρ’ όλα αυτά υπέρ ψήφισαν μόλις 7 μέλη: 4 Φορείς: Σύλλογος Ελλήνων Περιφερειολόγων, Οικονομικό Επιμελητήριο, ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ (οι δύο τελευταίοι παρά τις πολλές ενστάσεις τους) και 3 διορισμένα από τον Υπουργό μέλη: Πρόεδρος: Απόστολος Παρπαϊρης, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Γεώργιος Κορρές, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 2 άλλα μέλη προτίμησαν την διαφοροποίησή τους: ΕΚΒΥ, Inten Synergy που δήλωσαν ότι το αποδέχονται με την προϋπόθεση της αποδοχής όλων των παρατηρήσεών τους.
Το Χωροταξικό του Τουρισμού προωθεί την αλλεπάλληλη διάσπαρτη δόμηση τουριστικών χωριών σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά και στις ακτές με επιδότηση έως και 50% και υπέρ-πολλαπλάσια δόμηση από ότι επιτρεπόταν έως σήμερα. Το ΥΠΕΧΩΔΕ συνεχίζει να ασκεί μεγάλες πιέσεις και μπορεί να θεσμοθετήσει το Χωροταξικό παρά την αρνητική ψήφο του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας.
Στα μέσα πίεσης συμπεριλήφθηκαν πρόσφατα και προπηλακισμοί. Όπως γράφουν και οι σημερινές εφημερίδες ο Γ. Γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ κύριος Μπαλτάς προπηλάκισε την εκπρόσωπο του ΤΕΕ κυρία Ράνια Κλουτσινιωτη, προκειμένου να πάρει από τα χέρια της την αρνητική γνωμοδότηση, την οποία έσκισε.
Πες ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις για την τσιμεντοποίηση των ακτών και των νησιών.
Υπόγραψε για την απόσυρση του Χωροταξικού: http://www.diktioaigaiou.gr/contents/chorotaxiko.php?lang=1

Φωτογραφία: εξώφυλλο Περιοδικού Γαλέρα, Τεύχος Δεκεμβρίου 2008

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΟΠΙΑΝΕ «μελέτησε», το παρακάτω σχόλιο να διδαχθείς πώς γίνεται η δουλειά, αν έχεις απορίες ρώτησε τον Δημοδιδάσκαλο αγροτοπατέρα Μαρουφίδη, και θα τις λύσει, Δημοδιδάσκαλος είναι γνωρίζει από διδασκαλία, μεταπτυχιακή διατριβή πάνω σε αυτά τα θέματα διοίκησης έχει , αρκεί να είσαι υπάκουος μαθητής.

ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΕΞΟΦΛΗΣΕ ΤΑ ΣΙΤΗΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΕΣΕ ΑΞΙΑΣ 650000 Ευρώ, ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Με ξένα κόλυβα μνημόσυνο δεν γίνεται.

-Δύο πολύκροτες δίκες, αναβλήθηκαν την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, και την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, στο Πρωτοδικείο Ροδόπης.
Η πρώτη είναι του Προέδρου της ΕΑΣ Ροδόπης κ. Νικόλαου Σκοπιανού, και η δεύτερη των πολυσυζητούμενων: Δικαστικού ακόμη εν ενεργεία κ. Ψάλτη, του ηγούμενου Εφραίμ και των ανεκδιήγητων συνεργατών του για το γνωστό σκάνδαλο του Βα(λ)τοπεδίου .
-Ο κ. Σκοπιανός ανέλαβε τα ηνία ΕΑΣ από τον «Δημοδιδάσκαλο» πρώην Πρόεδρο της
Συνεταιριστικής Οργάνωσης, κ. Δαμιανό Μαρουφίδη. Με στόχο να εξυγιάνει την υπερχρεωμένη Συνεταιριστική Οργάνωση, από «λάθη και παραλείψεις σκοπίμα ή μη» δεν έχει σημασία, του συνόλου των πρηγούμενων Διοικήσεων και απέτυχε, και για αυτήν την «αποτυχία» κάθησε στο «σκαμνί» της Δικαιοσύνης με την συνετή συγκατάθεση των εργαζομένων (έχουν λαμβάνειν χρεωστούμενα μηνιάτικα), και των ένθεν και ένθεν γνωστών και μη εξαιρετέων στην πολιτική πιάτσα κοματονταβάδων.
-Δύο Πρόεδροι της ΕΑΣ Ροδόπης μετά το 1982, ο κ. Στεφάνου και ο κ. Σκοπιανός, «αναντάν-μπαμπαντάν» τσιφλικάδες που λέμε στη Θράκη, και κατά κύριο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ, τους αποδόμησαν συνετά εντέχνως, οι ανίκανοι χαραμοφάηδες και τα golden boys, πρόεδροι αμυγδαλοπαραγωγοί χωρίς αμυγδαλεώνες, «Δημοδιδάσκαλοι» νεογαιοκτήμονες των δανείων «Εθνικής Σκοπιμότητας» των πραξικοματιών Παπαδόπουλου και Ιωαννίδη, «θεωρητικοί» των εναλλακτικών καλλιεργειών που έκαιγαν την μέντα στην Πλατεία Ειρήνης της Κομοτηνής, με την αμέριστη βοήθεια του ιδιοκτήτη της επιδοτούμενης αδρά βιομηχανίας επεξεργασίας και συσκευασίας αρωματικών Θρακιώτικων φυτών, και λοιπών αετονύχηδων της περιοχής μας.
-Τέλος πάντων ότι έγινε-έγινε, Νικόλαε Σκοπιανέ, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου που θα επαναληφθεί η δίκη, έχεις καιρό, ξεπούλα όσο-όσο, τα τελευταία «ιμάτια» ακίνητα της ΕΑΣ Ροδόπης, που δημιούργησαν η γενιά του αείμνηστου πατέρα σου με τον τίμιο ιδρώτα τους, δεν πρόκειται να σου την χαρίσουν, φθάνουν οι 2446 μέρες «μπουζουργιέρας» της πρώτης καταδίκης σου, οι αθεόφοβοι όπως μάθαμε σε απειλούν και με Τρίτη μήνυση, πρόσεχε δεν συγχωρεί, η «Πολιτική Καμόρα», κατασυκοφαντούν τους αθώους, για να καλύψουν τα δικά του ανομήματα.
Πράξε όπως έπραξε ο Μαρουφίδης, δεδικασμένος θεσμός είναι πλέον το ξεπούλημα, του τίμιου ιδρώτα, εσύ κατασυκοφαντείσαι από αυτούς που χροκόπησαν την «Συνεταιριστική Ιδέα», και διέλυσαν το Αγροτικό Κίνημα και τον Αγροτικό Συνδικαλισμό.
( Σκοπιανέ «μελέτησε», το παρακάτω σχόλιο να διδαχθείς πώς γίνεται η δουλειά, αν έχεις απορίες ρώτησε τον Δημοδιδάσκαλο αγροτοπατέρα Μαρουφίδη, και θα τις λύσει, Δημοδιδάσκαλος είναι γνωρίζει από διδακαλία, μεταπτυχιακή διατριβή πάνω σε αυτά τα θέματα διοίκησης , αρκεί να είσαι υπάκουος μαθητής).
«Τα 500 εκ. δρχ της ΕΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ πήγαν χαμένα γιατί κάποιοι ήθελαν μεγαλεία»
«ξεπουλήθηκαν» Τρία ακίνητα φιλέτα»

-Ο πρώτος που ξεπούλησε Συνεταιριστικά ακίνητα της ΣΕΒΑΘ ήταν ο Μαρουφίδης, όταν πούλησε φιλέτο ακίνητο 6,5 στρεμμάτων στην «ΑΛΕΞ ΠΑΚ» και από τους φαρισαίους κανένας δεν μίλησε. Επί ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το ξεπούλημα των συνεταιριστικών εργοστασίων ενώ πλην του ΜΑΡΟΥΦΙΔΗ σιωπούσαν τότε όλοι οι σημερινοί «τιμητές» που τώρα ως… «τεθλιμμένες χήρες» κλαίνε γιατί πωλούνται ακίνητα συνεταιριστικών εργοστασίων και βγάζουν κροκοδείλια δάκρυα.
-Οι πρώτοι λοιπόν που ξεπούλησαν ακίνητα της ΣΕΒΑΘ ήταν οι γνωστοί σύντροφοι Παραδείσης και Μαρουφίδης, με τον διοικητή της ΑΤΕ τον γνωστό Λάμπρου. Τα οικόπεδα που πούλησαν κατά σειρά είναι τα ακόλουθα :
1. Το οικόπεδο στο οποίο έχει σήμερα ανεγερθεί πολυκατοικία και βρίσκεται το κατάστημα κ. Γκιολδελή, στην οδό Μιχαήλ Καραολή κοντά στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
2. Το οικόπεδο με κτίσμα και γεώτρηση απέναντι από τη ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ (στο 2ο χιλ Ξάνθης – Λάγους), έκτασης 6,5 στρεμμάτων που πουλήθηκε έναντι 85 εκατ δραχ. Τώρα, η αξία του ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.
3. Το 160 τ.μ. διαμέρισμα της λεωφόρου Ριανκούρ (στους ουρανοξύστες της Αθήνας) όπου στεγάζονταν παλιότερα οι διοικητικές και εμπορικές υπηρεσίες της ΣΕΒΑΘ στην πρωτεύουσα και πουλήθηκε για γραφεία.
-Τότε κανείς δεν μιλούσε. Γνωρίζετε τις θέσεις μας για την ΕΑΣ και για τους αγώνες μας που κατεβάλαμε τόσα χρόνια για να πεισθούν οι αρμόδιοι για ορισμένα πράγματα, αλλά μάταια. Το γεγονός ότι η ΣΕΒΑΘ, η μεγαλύτερη βιομηχανία επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων της Θράκης όδευε προς κλείσιμο, ήταν γνωστό σε όλους πλην των διοικούντων της εποχής Μαρουφίδη.
-Δεν είναι έγκλημα μόνο το κλείσιμο της ΣΕΒΑΘ αλλά είναι και η «αιτία κακού» και για την ΕΑΣ Ροδόπης. Με πρόεδρο τότε τον κ. Μαρουφίδη και τους λοιπούς διοικούντες παρόλο που γνώριζαν ότι η ΣΕΒΑΘ δεν πήγαινε καλά και πνίγονταν στα χρέη και στις ζημιές αγόρασαν μετοχές της και τίθεται το ερώτημα: ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ;Η απάντηση ήταν μια και μόνη, για να γίνει ο κ. Μαρουφίδης Πρόεδρος της ΣΕΒΑΘ, πράγμα που πέτυχε. Τώρα, υπάρχει μια πραγματικότητα.
-Η ΕΑΣ Ροδόπης πήγαινε και πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο από την κακοδιαχείριση της Διοίκησης του Μαρουφίδη και των προηγούμενων Διοικήσεων. Η καταστροφή έγινε και την πληρώνει ο απλός αγρότης και ο Πρόεδρος κ. Νίκος Σκοπιανός ο οποίος ανέλαβε την υπερχρεωμένη Συνεταιριστική Οργάνωση, πιστεύοντας ότι θα την εξυγιάνει. Νίκο Σκοπιανέ ο πεθαμένος δεν πορδίζει, που λέμε στην Θράκη Ενα είναι σίγουρο ότι ευθύνονται για την καταστροφή τα δυο μεγάλα κόμματα και οι κοματονταβατζήδες, και όλος ο κόσμος της Ροδόπης αναρωτιέται γιατί δεν αποδίδονται ευθύνες στα στελέχη τους αλλά τα αφήνουν ανεξέλεγκτα!!!!!!!
-ΈΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΣΕΒΑΘ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ «ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟ» ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΣΟΧΗΣ κ. ΜΑΡΟΥΦΙΔΗ ΔΑΜΙΑΝΟ ΌΤΙ: 500 ΕΚΑΤ. ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΣΕΒΑΘ, ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟ- ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ.
-Με το ΠΑΣΟΚ την χρεοκόπησαν, με τη ΝΔ έριξαν την χαριστική βολή ενώ είναι παράξενο και ύποπτο συγχρόνως πως οι τοπικές ηγεσίες δεν κάνουν τις σωστές επιλογές και ασκούν προσωπικές επιλογές για την εξυπηρέτηση προσωπικών και οικονομικών συμφερόντων.
-Στο τέλος, η οργάνωση την πλήρωσε τη ζημιά ενώ οι ένοχοι βολτάρουν σφυρίζοντας αδιάφορα σαν να μην έγινε τίποτα. Η συνεταιριστική οργάνωση κλυδωνίζεται ενώ οι εναπομείναντες λίγοι ντοματοπαραγωγοί της Ροδόπης μεταφέρουν την παραγωγή τους, στη Δράμα, και η ΕΑΣ Ροδόπης με τον Πρόεδρό της κάθονται στο «σκαμνί της Δικαιοσύνης.
Emilio Salvatore e Dolores Ibaruri (Pasionaria)-
Sefer usta –dansor Kara Fatme

ΣΣ. Αυτό το σχόλιο συντάχθηκε από την Ρωμιογύφτικη συντακτική ομάδα
χορεύοντας το Ξανθιώτικο τσιφτετέλι «Τσικολάτ, Γιαβρίμ,Τσικολάτ».
Σας το συστήνουμε να το απολάυσετε…..έξω ντέρτια και καϋμοί.
Αγωνιστικούς χαρετισμούς στην Αρχόντισα Γιαγιά Γεωργία
Ο Bolamos

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails