Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Ο Τουρισμός στην Τουρκία: "FEEL LIKE A STAR"! Ο Ελληνικός Τουρισμός???

Ραγδαία ανάπτυξη γνωρίζουν οι εναέριες μεταφορές στη γειτονική Τουρκία, η οποία –αντίθετα με την Ελλάδα– διεξάγει συντονισμένες ενέργειες ενδυνάμωσης του τουριστικού της προϊόντος!!
Τα μεγέθη είναι ενδεικτικά: Οι Τουρκικές Αερογραμμές διαθέτουν ένα σύγχρονο στόλο 117 αεροσκαφών, την ίδια ώρα που ο αντίστοιχος των Ο.Α. δεν ξεπερνά τα 40.
«Feel Like a Star». Με αυτό το λογότυπο καλωσορίζει τους επισκέπτες της, η εταιρεία TURK HAVA ή αλλιώς, οι Τουρκικές Αερογραμμές. Με κεντρικό πρόσωπο, τον Αμερικανό ηθοποιό Κέβιν Κόνστερ, οι Τουρκικές Αερογραμμές προχώρησαν πρόσφατα σε μια παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια, λανσάροντας τα νέα αεροσκάφη και προορισμούς της εταιρείας.
Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο στην Ελλάδα, το υπουργείο Μεταφορών προανήγγειλε ακόμα έναν άγονο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της Ο.Α. Αν και οι Τουρκικές Αερογραμμές πέρασαν εξίσου δύσκολες περιόδους με την Ολυμπιακή Αεροπορία, ωστόσο η σημερινή κατάσταση της εταιρείας καταμαρτυρεί ότι το τουρκικό κράτος την χρησιμοποιεί ως ένα οργανωμένο εργαλείο προώθησης του τουρισμού της χώρας.
Ενδεικτικό είναι ότι στο περσινό εννεάμηνο, η συνολική επιβατική κίνηση των Τουρκικών Αερογραμμών γνώρισε αύξηση 14,3% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2007, την ίδια ώρα που οι Ο.Α. γνώρισαν μείωση συνολικής επιβατικής κίνησης κοντά στο 12%. Μονάχα στο περσινό 9μηνο, τα έσοδα των Τουρκικών Αερογραμμών ανέρχονταν στα 2,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,3 δισ. ευρώ από το διεθνές δίκτυο, σημειώνοντας άνοδο 20%.

Και αναρωτιέται κανένας, που είναι όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι ¨κόπτονται¨ για τον Ελληνικό Τουρισμό??

Που είναι οι Ελληνες μεγαλοξενοδόχοι, που ζητάνε την κατάργηση του Τέλους Παρεπιδημούντων γιατί έτσι, υποτίθεται ότι θα μπορέσουν να πουλήσουν φθηνότερα, για να έρθει κόσμος???

Με αυτόν το τρόπο θα φέρεται "κόσμο"????

Γελιέστε κύριοι!!!!

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά ΚΑΙ αυτοί, είναι μετά από τις ¨επενδύσεις¨ από κοινοτικά και κρατικά κονδύλια, που έκαναν στον χώρο τους είναι να αρχίσουν να ξεπουλάνε, μόλις είδαν τα ζόρικα, σε ξένους ¨επενδυτές¨ και απού φύγει – φύγει!!!!

Διαβάστε σχετικά εδώ: Σε Τούρκους ξενοδοχεία της Κρήτης μέσω... Γάλλων και Γερμανών!!


Απλές σκέψεις κάνω και τις καταθέτω:

Μία εταιρία με την συμμετοχή Ελλήνων Τουριστικών Επιχειρηματιών, με την συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού και ίσως και κάποιων ιδιωτών, να ξεκινήσουν την Ολυμπιακή και να τις ¨ανοίξουν¨ τα φτερά και τα πετάξει εκεί που δικαιωματικά της ανήκει, μαζί με τον Ελληνικό Τουρισμό, χέρι – χέρι!!!!

Τα μεγάλα καρτέλ που ελέγχουν τον χώρο του Τουρισμού και στην Ελλάδα, δεν θα ¨πετάξουν¨ με τσάρτερς φέτος, με προορισμό την χώρα μας για να μας φέρουν τουρίστες!

Δεν μπορούμε λοιπόν, αφού έχουμε την Ολυμπιακή να το εκμεταλλευτούμε????

Τον έχουμε τον "μπούσουλα" μέσα στα χέρια μας και απλά θέλουμε να τον ξεφορτωθούμε, για ένα κομμάτι ψωμί!!!

Τόσο δύσκολο είναι???

Τόσο ανίκανοι είμαστε πια???

Γιατί όλα σε αυτή την χώρα, πρέπει να είναι άσπρο – μαύρο????

Γιατί όλα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά και μόνο από την ιδιωτική πρωτοβουλία???

Πότε θα μάθουμε, ότι μόνο λειτουργώντας συλλογικά για το κοινό όφελος θα προχωρήσουμε??

Δείτε την Τουρκία:




Turkish Airlines Ads- Feel Like a Star - Kevin Costner - More bloopers are a click away

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΝΟ Δυστυχώs στην Ελλάδα έχουμε πολλούs αριστερούs και ακόμα πιο πολλούs δυστυχώs,συνδικαΛΗΣΤΕΣ.

busy bee είπε...

Και άτοπο και άσχετο το σχόλιο φίλε ανώνυμε!!

zouri1 είπε...

σημερα που εγραψες για τις Τουρκικες αερογραμμες που συμφωνω με αυτα που λες για την αναπτυξη τους ( εχω ταξιδεψει καποιες φορες ) επεσε και το αεροπλανο τους,που παλι βαζουν την εταιρεια στις πιο επικινδυνες .

Ανώνυμος είπε...

Μάνο ορθότατες οι απορίες σου. Πρόσεξε λίγο τα ακόλουθα:
1. Τα τουρκικά τσάρτερς μεσουρανούν γιατί η κυβέρνηση επιδοτεί ολικά τα καύσιμα ανά πτήση. Τα ξένα δε, τα επιδοτεί κατά κεφαλήν. Η Ελλάδα επιχείρησε κάποτε κάτι παρόμοιο και έφαγε πρόστιμο από την ΕΕ γιατί κάτι τέτοιο αντίκειται στις Ευρωπαϊκές διατάξεις περί υγειούς ανταγωνισμού (ίδιο μότο δηλαδή που απαγορεύει και τις επιχορηγήσεις στην Ολυμπιακή).
2. Τα τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Τουρκία έγιναν ως εξής: Η Τουρκική κυβέρνηση διέθεσε μεγάλες εκτάσεις - φιλέτα σε μεγάλους tour operators. Οι τελευταίοι έχτισαν κολοσσιαίες μονάδες με μόνη υποχρέωση το 5% φόρο επί των κερδών για 40 χρόνια!! Θα μπορούσα να σου πω και άλλες περιπτώσεις αλλά θα σου έκανα κατάχρηση χώρου!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails