Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

8ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Φυσικών!!

Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα διοργανωθεί το 8ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, από τις 26 μέχρι τις 29 Μαρτίου. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, με συνδιοργανωτές τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, το Δήμο του Ηρακλείου και το Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης
Στόχος του συνεδρίου είναι να μελετήσει και να αναδείξει τις δυνατότητες και τις δράσεις της Φυσικής στο ανθρώπινο περιβάλλον.
Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ένωσή Φυσικών, που τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναπτύξει επίκαιρες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και δράσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών για διαμόρφωση ευνοϊκών φιλο-περιβαλλοντικών αντιλήψεων, στάσεων και συμπεριφορών.
Τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν 500 Έλληνες Επιστήμονες, ενώ σημαίνοντα πρόσωπα των χώρων της Φυσικής, αλλά και γενικότερα των Φυσικών Επιστημών θα προβούν στην παρουσίαση των εργασιών τους, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση επιστημονικών θεμάτων, που θα αφορούν τις εξελίξεις της Επιστήμης της Φυσικής και τις επιδράσεις τους στο φυσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον.
Η σύγχρονη οπτική για το Περιβάλλον δεν μπορεί να παραμένει στο στάδιο της οικολογικής και επιστημονικής προβληματικής. Η ανθρωπότητα προχώρησε αλόγιστα στην παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη. Στη σημερινή εποχή οι δυνατότητές μας, οφείλουν να αναζητούν τον ηθικό χαρακτήρα των ανθρώπινων παρεμβάσεων, επομένως να συγκροτούμε στόχους φιλοσοφικού και κοινωνικού χαρακτήρα.
Οι πολιτικές των δράσεών μας είναι αναγκαίο να αρχίζουν από το Περιβάλλον, να αναπτύσσουν διαδικασίες μέσα στο Περιβάλλον και να καταλήγουν μέσα σε αυτό, λαμβάνοντας υπόψη την παράμετρο του ‘οικολογικού μας αποτυπώματος’.
Οι επιδιώξεις αυτές συνιστούν για την Ένωση Φυσικών, κορυφαίους σκοπούς του κοινωνικού, πολιτισμικού και εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Πληροφορίες στον ιστότοπο της ΕΕΦ www.eef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails