Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Το κανάλι της Γαλλικής Βουλής μας κάνει...ρόμπες!!!

Από το blog της Αριστέας Μαραγκάκη μόνιμο κάτοικο Γαλλίας Σκόρπια Λόγια και Εικόνες! μεταφέρω:
Ελλάδα! Βρε μας πήρανε χαμπάρι!(το βιντεο εδώ)
Και να αυτό που μας έλλειπε!...το κερασάκι στην τούρτα!
Το κανάλι τηλεόρασης του Γαλλικού κοινοβουλίου παρουσίασε στις αρχές του Φλεβάρη και συνεχίζει να παρουσιάζει ακόμα, μέσω της τηλεόραση και της ιστοσελίδας του στο διαδύκτιο ένα ντοκιμαντερ το οποίο παρουσιάζει την χώρα μας, για άλλη μια φορά στο...μαύρο της το χάλι!
Μεταφράζω για να έχετε μια μικρή ιδέα οι μη ομιλούντες την γαλλικήν, μερικά από τα πολλά που είπε η δημοσιογράφος:
Μας κράζουν: ότι παλιότερα πήγαινες διακοπές στην Ελλάδα γιατί ήθελες ήλιο, γαλάζια θάλασσα και αρχαίες πέτρες, μόνο που τα πάντα στην Ελλάδα δείχνουν να έμειναν σε εκείνη την εποχή ...των "πετρωμάτων"!
Μας κράζουν: ότι είμαστε πνιγμένοι στο χρέος αλλά ξεπερνάμε με ένα δικό μας μοναδικό τρόπο το άγχος, παίζοντας κομπολόι! Το συγκεκριμένο, που παρουσιάζουν στο βίντεο έχει και έντομα σε κάθε χάντρα του και η τιμή του είναι μέσα στα "λογικά" πλαίσια των ΔΥΟ ΧΙΛΑΔΩΝ και κάτι ΕΥΡΩ!
Μας κράζουν ότι η ελληνική εκπαίδευση είναι και "καλά" δωρεάν!
Μόνο που αν οι γονείς σου δεν έχουν γεμάτες τσέπες ή αν δεν δεχτούν να χρεωθούν μέχρι το λαιμό, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σπουδές δεν κάνεις!
(Παιδί με την ποδιά στο σχολείο ήμουνα και άκουγα ότι η ελληνική παιδεία είναι δωρεάν!Πάτησα τα 34 και ακόμα τα ίδια λένε, τα ίδια ΨΕΜΑΤΑ λένε και για την ΥΓΕΙΑ.)
Μας κράζουν: ότι στην Ελλάδα η στράτευση είναι υποχρεωτική, γιατί όπως λένε έχουμε πάντα την εντύπωση ότι βρισκόμαστε ακόμα σε κατάσταση πολέμου!
Μας κράζουν για το μη διαχωρισμό κράτους-θρησκείας, την αναγκαία κατ επιβολήν θρησκεία του Χ.Ο που κυκλοφορεί με τελευταίας τεχνολογίας 4x4 !!!
Αυτή την ίδια Εκκλησία που είναι ο πλουσιότερος πολίτης του ελληνικού κράτους!
Μας κράζουν: ότι εμείς ανακαλύψαμε τον όρο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τον οποίο δεν είμαστε άξιοι να εφαρμόσουμε στο κράτος μας!
Μας κράζουν: ότι εδώ και χρόνια δεχόμαστε να μας κυβερνούν δυό οικογένειες που εναλλάσονται την εξουσία μεταξύ τους και θα εναλλάσονται ακόμα για χρόνια, γιατί δεν είμαστε άξιοι να βρούμε άλλους να μας κυβερνούν!
Μας κράζουν: ότι στην Ελλάδα η πολιτική είναι ένα αδιέξοδο.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ να μας βλέπουν κάπως έτσι ή είναι ΝΤΡΟΠΗ που είμαστε έτσι;!
εδώ σε θέλω κάβουρα.......... ;
Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε αρκετούς Γάλλους τουρίστες το καλοκαίρι του 2009 στην χώρα μας μετά και από αυτό το βιντεο.
Το site και το βίντεο από το κανάλι της Γαλλικής Βουλής, μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.lcpan.fr/emission/72710/video

5 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλημέρα και καλή Σαρακοστή.
Θα συμβάλεις και συ στην μαζική κινητοποίηση υπέρ της βωσιμότητας των Δομών για την Ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ψυχικά πασχόντων ???? Είναι αρκετή η ανάρτηση του καλέσματός τους στην σελίδα σου , μέσα από τον ΠΗΓΑΙΜΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ http://ligery.pblogs.gr

busy bee είπε...

Kαλημέρα Λυγερή!
Το έχω υπόψην μου!
Φυσικά και θα το αναρτήσω, όπως έχω κάνει άλλωστε και στο παρελθόν!
Νάσαι καλά!
Καλή δύναμη!
Ωρα σου καλή!

zouri1 είπε...

σε ποσα εχουν δικαιο ?γιατι πολλα απο αυτα τα λεμε και εμεις ή εγω προσωπικα τα εχω τονισει .

gpapoul είπε...

Η εποχή του κρυψίματος των ζητημάτων κάτω από το χαλί έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ζούμε μέσα στην σύγχρονη παγκόσμια βιτρίνα…

mechkon είπε...

Ξέρετε ότι το θέμα δεν είναι επικοινωνιακό (τι λένε για εμάς) αλλά έχει πολύ μεγάλο βάθος. Είναι θέμα βάσης και όχι εποικοδομήματος για να θυμηθούμε και τον παπού Κάρολο.
Δείτε σχετικά το άρθρο "Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια…" http://leftengineers.wordpress.com/2009/01/17/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B9/

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails