Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Και θέλουν και δεν θέλουν το αεροδρόμιο στο Καστέλι!!

Το σχέδιο Σουφλιά για το αεροδρόμιο Καστελίου απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Καστελίου!!
Το πρώτο «όχι» εισέπραξε το σχέδιο Σουφλιά για το αεροδρόμιο Καστελλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο και η λαϊκή συνέλευση που έγινε στο Καστέλι μετά από μια 4ωρη σχεδόν συνεδρίαση και μέσα σε κλίμα έντασης αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει το Master Plan του ΥΠΕΧΩΔΕ για το αεροδρόμιο όπως αυτό παρουσιάστηκε.
Ξεκαθάρισαν ότι ένα τέτοιο αεροδρόμιο με προσανατολισμό δυτικό, με το στρατιωτικό να συνεχίσει να λειτουργεί και το δρόμο να…παρακάμπτει το Καστέλι δεν μπορεί να γίνει δεκτό!
Αρκετοί ήταν εκείνοι που τόνισαν ότι το Καστέλι θέλει και πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και όλης της Κρήτης, αλλά όχι και να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών του. Επεσήμαναν ότι θα μπορούσε να σχεδιαστεί ένα αεροδρόμιο πάνω στο σημερινό στρατιωτικό, ένας διάδρομος που να ήταν στο επίπεδο του υφιστάμενου και γύρω η έκταση ήταν αρκετή για να δημιουργηθούν οι υποδομές.
Παρότι οι φάκελοι που είχε υποσχεθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έφτασαν στο Καστέλι το κλίμα έχει διαμορφωθεί και χρειάζεται ισχυρή παρέμβαση, όπως λένε, για να αλλάξει. Απαιτούν δραστικές αλλαγές στον σχεδιασμό, ενώ θα συνεχιστούν οι κατά τόπους συνελεύσεις και συναντήσεις. Και το Σάββατο θα γίνει νέα συνάντηση των φορέων για να καταλήξουν σε ένα κείμενο για το αεροδρόμιο.
Σίγουρα στηρίζουμε τους κατοίκους του Καστελίου, αλλά ας κάνουν κάποιες υποχωρήσεις, πως και πως περιμένουμε ένα τέτοιου μεγέθους έργο, μην βλέπουν και αυτοί το δέντρο και χάνουν το δάσος!!
Ευκαιρία γυρεύει ο Σουφλιάς και οι κυβερνώντες να το πάρουν πίσω και είναι κάτι που χρειάζεται άμεσα και περιμένει τόσα χρόνια η Κρήτη!
Ερχονται και εκλογές.....!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το Αεροδρόμιο και δεν πρέπει να σταλθούν εμπόδιο οι Καστελιανοί. Αλώστε τόσα χρόνια τι έχει να δείξει το Καστέλι, μια ζωή πίσω από τον Ήλιο ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνετε διότι θέλουν το χωριό τους να μείνει χωριό. Που είναι η ανάπτυξη τόσον ετών στο Καστέλι; Μια ζωή μιζέρια

Ανώνυμος είπε...

Τι δουλειά έχει το Καστέλι με το νέο αεροδρόμιο;

Ανώνυμος είπε...

Μα φυσικά δεν έχει δουλειά το Καστέλι με το Αεροδρόμιο αφού αφτό θα γίνει στην Δημοτική περιφέρεια του Αρκαλοχωρίου.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails