Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Πλήγμα στον Τουρισμό από την οικονομική κρίση!!!

Το να προγραμματίζεις διακοπές την εποχή μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, δε θεωρείται και η πρώτη προτεραιότητα των καταναλωτών, ακόμη κι αν αυτοί είναι Γερμανοί, δηλαδή πρωταθλητές στον τουρισμό.
Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ), που έγινε πρόσφατα στο Βερολίνο και η οποία θεωρείται παγκοσμίως η μεγαλύτερη στο είδος της, δεν άφησε επ’ αυτού καμία αμφιβολία. Όπως, μάλιστα, επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), κύρια χαρακτηριστικά της ΙΤΒ ήταν η αβεβαιότητα και η αναμονή στις κρατήσεις.
Η «ΝΒ» επικαλείται και έρευνα της FUR (εταιρία ερευνών αγοράς για διακοπές και ταξίδια), που κοινοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης και δείχνει ότι ποσοστό 21% των Γερμανών δηλώνουν πως πλήττονται προσωπικά από την κρίση. Μάλιστα, 15% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κρίση έχει επιπτώσεις στο σχεδιασμό των διακοπών. «Εάν τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν καθημερινά για τράπεζες που είναι σε κρίση και για πακέτα σωτηρίας δισεκατομμυρίων για τη γερμανική οικονομία, αυτό βεβαίως επηρεάζει αρνητικά και την καταναλωτική διάθεση του πληθυσμού», είπε στη «ΝΒ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας Κλάους Λέπλε. Η αναμονή και η αναβολή των κρατήσεων με την προσδοκία καλύτερων προσφορών είναι η χαρακτηριστική τάση στη φετινή σεζόν και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους tour operators και τα ξενοδοχεία. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το μεγαλύτερο γραφείο ταξιδιών της Ευρώπης, η γερμανικών συμφερόντων πολυεθνική ΤUI, η οποία καταγράφει ήδη μείωση του τζίρου των κρατήσεων κατά 11%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σημαντική μείωση καταγράφεται και στον τομέα των επιχειρηματικών ταξιδιών, με συνέπειες και για το προσωπικό που απασχολείται στον κλάδο, είπε - από την πλευρά του - ο Σβεν Ντολίβα, ο εκπρόσωπος της αλυσίδας ξενοδοχείων Grand City.
Κι αν αυτό ισχύει για την αλυσίδα Grand City, με τα 50 ξενοδοχεία, τότε αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος τι θα σημάνουν οι εξελίξεις αυτές για την Ελλάδα, όπου ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, από την εύρυθμη λειτουργία του οποίου εξαρτώνται και πολλοί άλλοι κλάδοι. Άλλωστε, η τάση για συμπίεση των τιμών χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά, όπως διαφάνηκε και κατά τη διάρκεια της ΙΤΒ. Όπως δείχνουν και τα ως τώρα στοιχεία, οι χώρες με φτηνό συγκριτικά κόστος καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων για τη θερινή σεζόν 2009 και είναι η Τουρκία, η Τυνησία και η Αίγυπτος.

ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ "ΚΟΣΜΟ" Ο.... ΣΑΚΗΣ ΚΑΙ Η EUROVISION!!!!
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

νομιζουμε πως η οικονομικη κριση
ειναι αναλογη του 1929
αφου εχουν υπαρξει και αυτιοκτονιες επιχειρηματιων
ο καραμανλης ειπε πως οποιος κριτικαρει την χωρα στο εξωτερικο
την δυσφημει
φρονουμε πως να υποδεικνυει κανεις τα τρωτα σημεια της ελλαδας στο εξωτερικο
για την υποδειξη λυσεων
και την βοηθεια τους δεν ειναι δυσφημηση αλλα αρωγη
στο εργο της κυβερνησης
που αντιμετωπιζει πρωτογνωρες ιστορικες συνθηκες


www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον που λόγοκριθηκε για το αναρχικο,βιαιο και αντικαπιταλιστικο του περιεχομενο

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails