Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

"Εκτός από την ακρίβεια...παρελάσαμε και εμείς"!!!


Εκτός από την ακρίβεια, παρελάσαμε κι εμείς: οι επιτροπές akribeia-stop! Ηρακλείου συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις μας για να χτυπήσουμε την ακρίβεια. Ανήμερα της εθνικής μας εορτής θέλαμε να δώσουμε ένα άλλο τόνο στην επίσκεψη του υπουργού ανάπτυξης στο νησί μας. Θέλαμε να υποδεχτούμε ʽ «θερμά» τον υπουργό των καρτέλ και της ακρίβειας, τον υπουργό προστάτη όλων όσοι αισχροκερδούν στην πλάτη μας. Θέλαμε να του περάσουμε το μήνυμα πως όσο στηρίζει την ακρίβεια που παρελαύνει, εμείς θα κινητοποιούμαστε όλο και περισσότερο για να διεκδικήσουμε μια πιο αξιοπρεπή ζωή.
Οι φορείς όμως του τόπου μας τι κάνουν; Εκτός όμως από τον υπουργό των καρτέλ συναντήσαμε και φορείς του νομού μας, οι οποίοι στις ερωτήσεις μας στο τι πρόκειται να κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για το ζήτημα της ακρίβειας, μας έδωσαν τις εξής απαντήσεις:
Η βουλευτής κ. Σκραφνάκη: «ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχουν όπως η διεύθυνση εμπορίου». Τι κάνει όμως η διεύθυνση εμπορίου; «Τίποτα, αφού είναι μια διαλυμένη υπηρεσία»
Ο νομ. Σύμβουλος κ. Μπελιβάνης: «Παιδιά, τα καρτέλ των καυσίμων αλωνίζουν στη Κρήτη, τι να κάνω όμως; Δεν είμαι και νομάρχης..»
Είναι φανερό πως από τους εκλεγμένους άρχοντες του νομού μας περιμένουμε πολλά περισσότερα από απλές διαπιστώσεις, όταν η ακρίβεια, οι απολύσεις και η φτώχεια χτυπούν την πόρτα όλων μας.
Η στάση της αστυνομίας: οι αστυνομικές δυνάμεις με τη σημερινή τους στάση μπορούν να χαρακτηρισθούν τουλάχιστον προκλητικές. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μας 30 αστυνομικοί μας περικύκλωσαν προκειμένου να μας εμποδίσουν να συναντηθούμε με τον υπουργό των καρτέλ, ενώ δήλωναν ειρωνικά πως το κάνουν αυτό ώστε να μας προστατέψουν από το δυνατό άνεμο. Θα ήταν χρήσιμο, βέβαια, να καταλάβουν πως η προσπάθεια τους να εμποδίσουν τις φωνές μας να ακουστούν πέφτει στο κενό αφού η κοινωνική δυσαρέσκεια για τη σημερινή κατάσταση είναι έντονη και συσσωρευμένη.
Τότε κοτζαμπάσηδες και προεστοί, σήμερα τραπεζίτες και υπουργοί: αυτό είναι το πλέον επίκαιρο μήνυμα ανήμερα της εθνικής μας εορτής. Όπως και τότε πολλοί δυνάστευαν και εκμεταλλεύονταν ένα ολόκληρο λαό, κάποιοι «υπεύθυνοι» το κάνουν ακόμη πιο μεθοδικά και σήμερα. Όσο η κυβέρνηση, το κράτος και οι τοπικοί άρχοντες όμως, παίρνουν το μέρος των πολυεθνικών, των καρτέλ, των τραπεζών, τόσο θα μας βρίσκουν απέναντι τους.
Οι επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν την κίνησή τους μέσα από την ιστοσελίδα http://www.akribeia-stop.gr/.
. Για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήσετε στο:
akribeia.stop.ira@gmail.com
και στα τηλέφωνα
6972409244 (Μανόλης),6973551728 (Μαρία),6936546600 (Γιώργος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails