Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ελληνικά Γκουαντάναμο! - Ούτε στον Μεσαίωνα!!!


Θυμηθείτε ότι πριν λίγες μέρες ήταν η Ημέρα Γυναίκας και διαβάστε μια πολύ σημαντική είδηση που προκαλεί σοκ:
"Η Κατερίνα Γκουλιώνη, η οποία είχε πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της κολπικής εξέτασης στις κρατούμενες, (1. βάζουνε τα χέρια τους μέσα στις μήτρες τους για να τις ελέγχουν!) βρέθηκε νεκρή τα ξημερώματα στο πλοίο που τη μετέφερε σε φυλακές της Κρήτης. Ο Γιάννης Δημητράκης, δάρθηκε άγρια από τον Περίανδρο και άλλους δύο κρατούμενους, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Το tvxs.gr επικοινώνησε με την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων Νέο παράθυρο: η Κατερίνα Γκουλιώνη, κρατούμενη στις φυλακές της Θήβας, βρισκόταν μαζί με άλλους κρατούμενους στο καράβι για μεταγωγή στην Κρήτη. Οι φρουροί την υποχρέωσαν να κάτσει μόνη της, 15 θέσεις πίσω από τους υπόλοιπους, δεμένη πισθάγκωνα. Στις 6:00 τα ξημερώματα βρέθηκε νεκρή και σύμφωνα με μαρτυρίες συγκρατουμένων της ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο (2. την σκότωσαν επειδή αντιδρούσε όπως χτύπησαν την Κούνεβα;;)
.Η Πρωτοβουλία επικοινώνησε με τον αρμόδιο ιατροδικαστή, ο οποίος αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα βγει η έκθεση με τα ακριβή αίτια θανάτου. Σε προσπάθεια επικοινωνίας με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Οι κρατούμενοι στη Θήβα αναμένεται σήμερα να πραγματοποιήσουν στάση, διαμαρτυρόμενοι για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό. Σημειώνεται ότι η Κατερίνα Γκουλιώνη ήταν από τις πιο μάχιμες κρατούμενες σχετικά με την κατάργηση της κολπικής εξέτασης στις φυλακές και πολύ συχνά υποχρεωνόταν σε απομόνωση.
Παράλληλα με το θάνατο της Κ. Γκουλιώνη, σημειώθηκε ακόμα ένα περιστατικό βίας στις ελληνικές φυλακές. Ο κρατούμενος Γιάννης Δημητράκης, ενώ βρισκόταν στα ντους σήμερα το πρωί, δάρθηκε άγρια από τρεις συγκρατούμενούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός σε όλους Περίανδρος μαζί με άλλους δύο κρατούμενους (ένας εκ των οποίων είναι πρώην αστυνομικός) έκλεισαν την πόρτα στα ντους της φυλακής και έδειραν το Γ. Δημητράκη, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες. Σημειώνεται ότι ο Περίανδρος (Αντώνης Ανδρουτσόπουλος) καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε 12 χρόνια κάθειρξη, για την απόπειρα δολοφονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Ο Περίανδρος ήταν ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
"Σημείωση:
Από τα παραπάνω περιστατικά κρίνεται η πραγματική αναρχία στην κοινωνία μας και ο πραγματικός πολιτισμός μας. Κάποιοι συντηρητικοί θα πούνε ας πρόσεχαν οι φυλακισμένοι για να μην καταλήξουν στις φυλακές, αυτοί που το λένε αυτό ευθύνονται και γι' αυτά τα χάλια.
Κινητοποιήσεις:
Σήμερα (19 Mαρτίου) Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για το θάνατο της Κ. Γκουλιώνη
Προσυγκέντρωση 13:00 (Μεσογείων και Κατεχάκη)
Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου έξω από το Υπουργείο
Την Κυριακή 22 Μαρτίου μηχανοκίνητη Πορεία στις Γυναικείες Φυλακές, Ελαιώνα Θηβών
Προσυγκέντρωση 9:30 στο Άγαλμα της Αθηνάς, στο Πεδίο του Αρεως
Αναδημοσίευση από εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για αυτήν σίγουρα κάτι έτρεχε και την καθάρισαν. Δεν ξέρω βέβαια αν ήταν αγωνίστρια. Το σπόρ του βαφτίσματος "αγωνιστών" έχει μεγάλη πέραση τελευταία.
Όσο για την Κούνεβα δεν είναι αυτή που την παρουσιάζουν. Πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν το θέμα λένε ότι επρόκειτο για πράξη εκδίκησης επειδή έπαψε να τα "ακουμπάει" σε κάποιον.

busy bee είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη!
Για πες μας τι "έτρεχε" για να ξέρουμε και εμείς, τι ήταν αυτό το κάτι που "έτρεχε", όχι τίποτα άλλο για να ενημερωθούμε και εμείς!
Αφού δεν ξέρεις αν ήταν αγωνίστρια τι μας το αναφέρεις και αν δεν ήταν τι αλλάζει???..δεν ήταν άνθρωπος??
Οσο για την Κούνεβα, πες μας ποιά είναι τα άτομα που γνωρίζουν και έχουν πληροφορίες που εμείς δεν έχουμε, αλλά και πάλι εδώ ακόμα και έτσι να είναι, δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι??
Και για να κλείσω, ίσως να έχεις δίκιο για το ποιοί είναι αγωνιστές και ποιοί όχι, αλλά αυτοί νομίζω ότι αρκεί που το ξέρουν οι ίδιοι!
Καλό.....ξημέρωμα!

Ανώνυμος είπε...

-Το πρώτο είναι σχόλιο. Φυσικά δεν την σκότωσαν για σπορ,στα καλά καθούμενα. Δηλαδή "κάτι έτρεχε".
Το ότι είναι άνθρωπος φυσικά και είναι και δεν έπρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο. Απλώς ανέφερα ότι είναι της μόδας τελευταία να βαφτίζουν μερικοί τα πάντα "αγώνα" γιατί έτσι τους συμφέρει πολιτικά. Το σωφρονιστικό μας σύστημα χρειάζεται μία γερή κάθαρση.
-Για την Κούνεβα (υποσχέθηκα σε εκείνον που μου μετέδωσε τις σχετικές πληροφορίες ότι δεν θα πω τίποτε άλλο)σκέψου το εξής: Οι τηλε-δημοσιογράφοι ψάχνουν και βγάζουν στην τηλεόραση οποιονδήποτε έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση που θέλουν. Ακόμα και αν είδε το γεγονός με κιάλια. Μετά από τόση φασαρία και δημοσιότητα, έχεις δει ποτέ συναδέλφους της Κούνεβα να μιλάνε στα κανάλια ; Ποτέ και ούτε θα δεις γιατί τους έχουν "κομμένους". Αυτά που μπορεί να πουν δεν βολεύουν στο image της υπόθεσης.
Και να σε ρωτήσω και κάτι με την σειρά μου: Πιστεύεις ότι σε μια τέτοια υπόθεση, που τόσο πολύ βολεύει κάποια κόμματα, υπάρχει περίπτωση να αποδοθεί δικαιοσύνη; Έχεις δει ποτέ να αποδίδεται δικαιοσύνη σε πολιτική υπόθεση στην Ελλάδα;

busy bee είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη!
Νομίζω ότι με κάλυψες απόλυτα!
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου είναι οι αυτονόητες...οπότε και εκεί υπάρχει ταύτιση!
Νάσαι καλά!
Ωρα καλή!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails