Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Φόβος πολιτών για αυξήσεις στα τρόφιμα παρά για την ύφεση!!

Οι πολίτες σε πολλές χώρες του κόσμου τάσσονται σε μεγάλο βαθμό υπέρ των μεταρρυθμίσεων της παγκόσμια οικονομίας, αλλά ανησυχούν περισσότερο για τις αυξημένες τιμές των τροφίμων παρά για την ύφεση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η δημοσκόπηση αυτή του BBC World Service δείχνει ότι το 70% των 29.913 ερωτηθέντων από περίπου τριάντα χώρες θεωρούν ότι είναι αναγκαίες οι "μεγάλες μεταρρυθμίσεις" στο διεθνές οικονομικό σύστημα.
Σε 15 χώρες της G20 που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση το 65% έχει την ίδια άποψη και το 62% θεωρεί ότι ανάλογες αλλαγές είναι απαραίτητες και στις εθνικές οικονομίες. Στο σύνολο του δείγματος, ποσοστό 31% εκτιμά πως η ύφεση έχει επηρεάσει "αρκετά" τους ίδιους και τις οικογένειές τους και το ίδιο ποσοστό τονίζει πως έχει επηρεαστεί "πολύ". Όμως από την έρευνα προκύπτει πως η μεγαλύτερη ανησυχία του κόσμου παραμένει το επίπεδο των τιμών των τροφίμων που συνεχίζει να είναι πολύ υψηλό, παρά τις πρόσφατες μειώσεις.
Οι αυξημένες τιμές των τροφίμων έχουν επηρεάσει "αρκετά" το 29% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν και "πολύ" το 47%.
Το Ινστιτούτο GlobeS Can διεξήγαγε την δημοσκόπηση με προσωπικές συνεντεύξεις και μέσω τηλεφώνου από τις 24 Νοεμβρίου ως τις 27 Φεβρουαρίου στις χώρες: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Ιαπωνία, Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία Γκάνα, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Κένυα, Μεξικό, Νιγηρία, Φιλιππίνες, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία, Τουρκία, Βρετανία, ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα, Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα, Παναμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails