Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η ανεργία στη χώρα!!!

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η ανεργία στη χώρα μας σύμφωνα με τα συνδικάτα, τα οποία καταγγέλλουν ότι τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση είναι πλασματικά. Ειδικότερα, ρεκόρ απολύσεων σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο οικονομικής συγκυρίας της Τραπέζης της Ελλάδος.
Τα στοιχεία για τις ροές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταδεικνύουν ότι οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας τον περασμένο Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 17%, ενώ χάθηκαν 4.023 περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές το 2007. Επίσης, τον τελευταίο μήνα του 2008 έγιναν 12,9% λιγότερες προσλήψεις έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2007, ενώ η ίδια αυξητική τάση στις απολύσεις καταγράφεται και τους τρεις τελευταίους μήνες του χρόνου. Όπως προκύπτει από το δελτίο, η πτώση στην απασχόληση άρχισε να καταγράφεται από τον Αύγουστο.
Η εικόνα είναι αρκετά μετριοπαθής και δεν αποδίδει το βάθος του προβλήματος. Όπως εκτιμούν τα συνδικάτα οι άνεργοι είναι συν περίπου 400.000 και προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Εν τω μεταξύ, ο ΟΑΕΔ συνεχίζει να μην διαθέτει επικαιροποιημένα στοιχεία και το υπουργείο Απασχόλησης να μη γνωρίζει επακριβώς την κίνηση της αγοράς εργασίας για την οποία παρέχεται ενημέρωση μόνο μέσω της ΤτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails