Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Formula 1:Στον πιλότο με τις περισσότερες νίκες ο τίτλος!!

Ο πιλότος που θα πετύχει τις περισσότερες νίκες θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2009 στη Formula 1 και όχι όποιος κατακτήσει τους περισσότερους βαθμούς όπως ίσχυε μέχρι τώρα, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).Η FIA ανακοίνωσε ότι το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού απέρριψε την πρόταση που είχαν υποβάλει οι εργοστασιακές ομάδες να αλλάξει απλά ο τρόπος βαθμολόγησης στους αγώνες για την ανάδειξη του νικητή. Αντίθετα έκανε αποδεκτή την πρόταση να απονέμεται ο τίτλος του νικητή στον οδηγό που κερδίζει τους περισσότερους αγώνες μέσα στη σεζόν. Η συγκεκριμένη αλλαγή εγκρίθηκε τρεις περίπου εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη του φετινού πρωταθλήματος με το Γκραν Πρι της Μελβούρνης που θα γίνει την Κυριακή 29 Μαρτίου.
Την ίδια στιγμή, αν και ο τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή να άλλαξε, εκείνος της βαθμολόγησης παραμένει ο ίδιος με πέρυσι με τον πρώτο που περνά την γραμμή του τερματισμού να παίρνει 10 βαθμούς, τον δεύτερο 8, τον τρίτο 6, τον τέταρτο 5, τον πέμπτο 4, τον έκτο 3, τον έβδομο 2 και τον όγδοο 1.Αν δύο ή περισσότεροι οδηγοί ολοκληρώσουν τη σεζόν με τον ίδιο αριθμό νικών, ο τίτλος θα απονέμεται σε αυτόν που θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA. Η FIA απέρριψε και μία άλλη πρόταση, αυτή του ισχυρού άνδρα της Formula 1, Μπέρνι Εκλεστον, σύμφωνα με την οποία θα είχαμε σε κάθε αγώνα απονομή μεταλλίων στους τρεις πρώτους νικητές.
Την περασμένη σεζόν τον τίτλο της Φόρμουλα Ένα κατέκτησε ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με ΜακΛάρεν, παρά το γεγονός ότι συνολικά είχε λιγότερες νίκες από τον Φελίπε Μάσα (Φεράρι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails