Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Είναι μόλις 2 ΧΡΟΝΩΝ και έχει δείκτη ΕΥΦΥΙΑΣ 156!!!


Μία μικρή βρετανίδα δύο ετών, με τον εντυπωσιακό δείκτη ευφυΐας (Ι.Q.) 156, μπορεί να συλλαβίσει το όνομά της, γνωρίζει το αλφάβητο και να απαριθμήσει 35 πρωτεύουσες όπως έγραψε την Πέμπτη ο βρετανικός Τύπος.
Η Ελίζ Ταν Ρόμπερτς, που ζει στο βόρειο Λονδίνο, μπορεί επίσης να διαβάσει τις λέξεις "μαμά" και "μπαμπάς" και να ξεχωρίσει τα τρία είδη τριγώνων. Η εξαιρετική της ευφυία τής επέτρεψε να γίνει το νεώτερο μέλος της Mensa, της διεθνούς οργάνωσης που έχει ως κριτήριο εισαγωγής την επίτευξη στα τεστ ευφυίας αποτελεσμάτων ανώτερων από το 98% του πληθυσμού. Γι’αυτό ο γενικός διευθυντής της Mensa Τζον Στίβενέιτζ σχολίασε ότι είναι ένα παιδί πραγματικά ξεχωριστό. Η ευφυΐα της μικρής Ελιζ, όπως ανακάλυψε η παιδοψυχολόγος Τζόαν Φρίμαν χρησιμοποιώντας ένα ειδικό τεστ συγκαταλέγεται μεταξύ του 0,2% των εξυπνότερων παιδιών αυτής της ηλικίας, στη Βρετανία.
Η μικρή είπε την πρώτη της λέξη σε ηλικία πέντε μηνών και περπάτησε σε ηλικία οκτώμισυ μηνών. Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Daily Mirror, η μητέρα της Ελίζας, η Λουίζ, παρατήρησε την κόρη της από τότε που γεννήθηκε. "Λέει πράγματα που ένας Θεός ξέρει από πού προέρχονται. Πολύ απλά, τρελαίνεται να μαθαίνει... Δεν σταματά", λέει η μητέρα της μικρής.
Η ιστοσελίδα της Ελληνικής ΜΕΝΣΑ εδώ: http://www.mensa.org.gr/
Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνη (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.
Ως αποδεικτικό του δείκτη νοημοσύνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο τα αποτελέσματα των τεστ που διεξάγει η Ελληνική ΜΕΝΣΑ, καθώς επίσης και κάθε άλλη ΜΕΝΣΑ ανά τον κόσμο. Το τεστ που διεξάγει η Ελληνική ΜΕΝΣΑ χρησιμοποιεί την κλίμακα FRT form A (Figure Reasoning Test) και το όριο εισαγωγής είναι 131.
ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails