Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Αλματώδης αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ που άγγιξε το 8,3%!!


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat, άνοδο σημείωσε η ανεργία στην ευρωζώνη φθάνοντας στο 8,9% τον Μάρτιο, από 8,9% τον Φεβρουάριο.
Στην ΕΕ των 27, η ανεργία έφτασε τον Μάρτιο στο 8,3% από 8,1 τον Φεβρουάριο. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων εκτός εργασίας ανέρχεται στα 14,158 εκ., έχοντας αυξηθεί από τον προηγούμενο μήνα κατά 419.000 άτομα. Στο σταθερό επίπεδο του 0,6% για τον μήνα Απρίλιο διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στις 16 χώρες-μέλη της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Παρά τη βελτίωση που παρουσιάζει η εμπιστοσύνη επιχειρήσεων και καταναλωτών στις προοπτικές της οικονομίας, οι κλάδοι της οικοδομής και της βιομηχανίας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω χαμηλής ζήτησης. Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα συνέλθει στις 7 Μαΐου, έχει θέσει στόχο του πληθωρισμού το 2%, ή λίγο παρακάτω, και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να μειώσει κι άλλο τα επιτόκια κατά 0,25%, στο 1,00%.
Επίσης ενδέχεται να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης για την ενίσχυση της οικονομίας και την πιθανή τόνωση της ανάπτυξης. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ, και της Ευρώπης συνολικά, αντιμετώπισε άνοδο της ανεργίας στο 7,6%, από 7,4% τον Φεβρουάριο, ενώ στη Γαλλία, το ποσοστό των ανέργων άγγιξε το 8,8%.
Στη χειρότερη θέση δείχνει να βρίσκεται η Ισπανία, καθώς η ανεργία καλπάζει στο 17,4%, έχοντας αυξηθεί από το 16,5% του Φεβρουαρίου. Στην Ιρλανδία, το ποσοστό της ανεργία ανήλθε στο 10,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails