Τρίτη 7 Απριλίου 2009

"ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΑΡΤΥ": ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΥΜΕ???


Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει κάτι αντίστοιχο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά εδώ σε μας και ίσως και σε άλλα μέρη, της ¨επαρχίας¨ της ¨χώρας¨ των Αθηνών, είναι ένα θέμα που δυστυχώς διαιωνίζεται!!
Κάθε σχολική τάξη, του ανά τρίτης(Γ΄) Γυμνασίου σχολείο, δεν ξέρω κατά πόσο και κάτι αντίστοιχο σε μικρότερες τάξεις, κάθε Παρασκευή και κατά την διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς, να ¨ΔΙΝΟΥΝ¨ class partys σε νυκτερινά κέντρα – bars!!!!
Οι σχετικές αφίσες – προσκλήσεις που κυκλοφορούν σχετικά με αυτού του είδους τις ¨εκδηλώσεις¨ είναι ξεκάθαρες: μετά από την σχετική αναφορά του γεγονός, μέρος, ημερομηνία κλπ, αναφέρει το αντίστοιχο τίμημα εισόδου στον χώρο, με την τιμή να περιλαμβάνει και την αντίστοιχη κατανάλωση ΠΟΤΟΥ!!!!(φυσικά μη ανθρακούχο, αλλά αλκοολούχο).
Αντιλαμβάνεται νομίζω ο καθένας, το τι συμβαίνει και τις όποιες συνέπειες!
Τα ευνόητα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν:
Τι κάνουν οι γονείς? Ερχονται αντιμέτωποι με όσους και ότι απολοτριώνει τα καμάρια τους?? Πως επιτρέπουν και την χρήση οινοπνεύματος και την παρουσία των παιδιών τους σε χώρους ¨ακατάλληλους¨ για ανηλίκους???
Ο εκπαιδευτικός κόσμος, που μάλλον γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιων εκδηλώσεων πως αντιδράει, πως παρεμβαίνει από την θέση και τον ρόλο που του αναλογεί?? και πως τοποθετείται???
Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, οι ελεγχτικοί μηχανισμοί που είναι??, για να εφαρμόσουν τους νόμους??
Η ίδια η πολιτεία, οι φορείς, οι κοινωνίες, οι πάσης φύσεως συλλόγοι(πολιτιστικοί, μορφωτικοί κλπ - που μάλλον μόνο για τα πανηγύρια είναι), ο όποιος πνευματικός κόσμος οι θεσμοί, που είναι???
Υπάρχουν ενεργοί πολίτες??? Η πολίτες που τα περιμένουν όλα από τους "σωτήρες"???
Και ας μην μιλήσουμε για τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές, που είναι και επίκαιρες, που γίνονται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, με μοναδικό σκοπό το "ξεσάλωμα" των παιδιών στα κάθε είδους σκυλάδικα - μπουζοκοβιόλικα μαγαζιά!(5-10 ευρώ το κεφάλι προμήθεια πληρώνουν)
Πουλάει το τουριστικό γραφείο, πουλάει το σκυλάδικο, πληρώνει ο γονιός και στο τέλος την πληρώνουν τα ίδια τα παιδιά!!!
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΥΜΕ???

5 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Αγαπητέ,
το πόνο μου λες! Χαμός γίνεται, και τι να πω εγώ η έρημη η γονέας?
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα εκτος από πλύση εγκεφάλου και να παρακαλάω να μην πίνει. Όταν το κάνουν όλοι και με τις ευλογίες σχολείου αστυνομίας μπαρ τι να κάνει η έρημη μάνα?

Tyler Durden είπε...

είναι φαινόμενα της ηλικίας, και εμείς τα κάναμε, μεθυσμένοι και 10 (sic) μαντράχαλοι σε ένα αυτοκίνητο μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Τέρμα τα γκάζια με παπάκια στις διακοπές, ξερατά στις τουαλέτες από μεθύσια, και δε συμμαζεύεται.

Μακάρι η ένταση να περιορίζεται μόνο σε διασκέδαση έστω και με ποτό μόνο στα μπαρ. Αλλά γιατί όχι και ως τάξη. Τουλάχιστον να μην παίρνουν μηχανές και αυτοκίνητα μαζί τους.

Οσο για τις περίφημες εκδρομές, έχουν άδικο; 6 χρόνια, στο απόγειο της νιότης τους τρώνε τα σκατά στη μάπα της εντατικής ανούσιας εκπαίδευσης, του άγχους της ανασφάλειας. Μέχρι τώρα ξεδίναν στις 5ήμερες και στα κωλόμπαρα, φέτος οργανώθηκαν καλύτερα σαν να ωρίμασαν πολιτικά. Εύχομαι να βελτιωθούν και άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Ἔχουμε τό ἐκπαιδευτικό σύστημα πού μας ἀξίζει.
Συνεπῶς καί τά παιδιά πού μας ἀξίζουν.
Τάιλερ, ἄν αὐτό τό θεωρεῖς βελτίωση ζήτω πού καήκαμε.

hercules είπε...

Μανο έχεις δίκιο ,κάποιοι γονείς εχουν κάνει ενέργειες[πήγαν αστυν.]αλλά το πρόβλημα ειναι οι ίδιοι οι γονείς που αφήνουν τα παιδιά χωρίς να τους νοιάζει για τίποτα.Αυτοί που σχολιάζουν πρέπει να τους πούμε οτι μιλάμε για παιδιά 14χρ.

Rodia είπε...

Τι έπαθες με τα πάρτι; Ζηλεύεις; χαχαχα (με την καλη εννοια)
Να σου πω... Τα δικά μου παιδιά, πήγαν σε τέτοιο σχολικό πάρτι. Δεν γίνονται και πολύ συχνά -νομίζω- μια φορά στο τόσο.
Φυσικά, τα συνόδεψα -και το ένα και το άλλο- και πήγα και τα πήρα την ώρα που είχαμε συμφωνήσει.
Τα παιδιά μου (και οι συμμαθητές τους) με καλούσαν και χαιρόντουσαν πολύ να πηγαίνω σε εκδηλώσεις που έκαναν με συγκροτηματάκια ραπ, κλπ κλπ.
Νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκινάει από την αποξένωση των γονιών με τα παιδιά τους. Ο ρόλος του γονιού δεν είναι μονάχα να απαγορεύει. Για να απαγορέψει κάτι και να γινει αποδεκτό (πάντα με συζήτηση) χρειάζεται να επιτρέψει πολλά, καθώς και να συμμετέχει σε όσα ενδιαφέρουν το παιδί του, να συζητήσει, να βγάζουν ΜΑΖΙ συμπεράσματα...

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails