Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ο ΟΗΕ καταδίκασε την πυραυλική δοκιμή τη Β.Κορέας!!

Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδίκασε με ανακοινωθέν του, την εκτόξευση βαλιστικού πυραύλου, που πραγματοποίησε πρόσφατα η Βόρειος Κορέα και δήλωσε πως θα ενισχύσει το καθεστώς των κυρώσεων εναντίον της, χωρίς όμως να έχει λάβει δεσμευτική απόφαση.
Το λεγόμενο ‘προεδρικό ανακοινωθέν’ δεν επέχει, ωστόσο, τη θέση απόφασης εξαιτίας της αντίθεσης σε μία τέτοια διαδικασία που προέβαλαν η Κίνα κι η Ρωσία.
Εν τούτοις, το κείμενο του ανακοινωθέντος εγκρίθηκε ομόφωνα, προϋπόθεση αναγκαία για να συνταχθεί και ν’ ανακοινωθεί δημόσια.
Στο ανακοινωθέν τονίζεται πως η δοκιμή "παραβιάζει την απόφαση 1718" του Οκτωβρίου 2006, η οποία απαγορεύει ρητώς στην Πιονγκγιάνγκ όποια δοκιμή, ή εκτόξευση πυραύλου. Επίσης "αξιώνει" από τη Βόρειο Κορέα "να απόσχει στο μέλλον από κάθε νέα δοκιμή".
Επίσης αποφαίνεται πως "θα ρυθμισθούν" ορισμένα από τα μέτρα που προβλέπονται από την απόφαση 1718, η οποία καθορίζει ένα καθεστώς κυρώσεων κατά της Β.Κορέας, η οποία έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από βαλιστικές και κατόπιν και μία πυρηνική δοκιμή.

2 σχόλια:

zouri1 είπε...

ναι μη χασουν

busy bee είπε...

Καλημέρα zouri1!!
Ετσι!
Αυτό λέω και εγώ!
Καλή σου μέρα!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails