Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Έλατο φύτρωσε στους πνεύμονες ασθενή!


Έλατο ύψους 5 εκατοστών αναπτυσσόταν μέσα στους πνεύμονες νεαρού. Η σπουδαία -κατά κάποιον τρόπο(!)- αυτή ανακάλυψη έγινε, όταν ο 28χρονος Ρώσος Αρτιομ Σιντόρκιν κατέφυγε στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος και αιμοπτύσεις.
Αρχικά, οι ακτινογραφίες έδειχναν κάτι που έμοιαζε με όγκο, γεγονός που τους οδήγησε στην απόφαση να μπει ο 28χρονος κατευθείαν στο χειρουργείο. Εκεί, όμως, οι γιατροί ανακάλυψαν ένα έλατο ύψους 5 εκατοστών να αναπτύσσεται μέσα στους πνεύμονες του νεαρού.
«Όταν έκανα την τομή είδα βελόνες δέντρου, οπότε έμεινα έκπληκτος, εμβρόντητος, και σκέφτηκα τι μπορεί να είναι αυτό…» δήλωσε στο Reuters ο χειρουργός Βλαντιμίρ Καμάσεφ. Οι γιατροί αποφεύγουν να διατυπώσουν υποθέσεις για το αλλόκοτο περιστατικό, ο ασθενής όμως υποψιάζεται ότι είχε εισπνεύσει σπόρους έλατου. «Είναι απολύτως αδύνατο για ένα πράσινο φυτό να φυτρώσει από σπόρο μέσα στο ανθρώπινο σώμα.
Για να φυτρώσει ένα φυτό απαιτούνται πολλές προϋποθέσεις -φως, κατ’ αρχήν, καθώς και υγρασία και συγκεκριμένες θερμοκρασίες» δήλωσε η βοτανολόγος Όλγκα Μπαράνοβα, εκφράζοντας τη δυσπιστία της. Ο άτυχος Σιντόρκιν αναρρώνει στο σπίτι του, ενώ το έλατο-παράσιτο εξετάζεται στο εργαστήριο.
Πηγή:ΑΠΕ

1 σχόλιο:

mantinada είπε...

Αυτό θα πει οικολογική συνείδηση...

Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο... Μπορείς!!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails