Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Τέλος στην επένδυση στο Κάβο Σίδερο με απόφαση του ΣτΕ!!!


Ιστορική απόφαση για το οικολογικό κίνημα της χώρας, δικαίωση των αγώνων των περιβαλλοντικών οργανώσεων της ανατολικής Κρήτης και όλου του νησιού: Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των πολιτών κατά της μεγάλης επένδυσης στον Κάβο Σίδερο. Η απόφαση στηρίχτηκε στα περιβαλλοντικά επιχειρήματα των αιτούντων και απέρριψε τις παρεμβάσεις της εταιρείας, των Μητροπόλεων, της ΤΕΔΚ Λασιθίου και άλλων φορέων της περιοχής Σητείας. Κατά την εισηγήτρια, κα Κατερίνα Χριστοφορίδου, η συγκεκριμένη περιοχή προορίζεται μόνο για ήπια τουριστική ανάπτυξη και μόνο στο αναγκαίο μέτρο, ενώ η σχεδιαζόμενη από την αγγλική εταιρεία και το μοναστήρι αποτελεί εντατική τουριστική ανάπτυξη.
Υπενθυμίζεται ότι κ. Σανιδάς με βάση τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει για την υπόθεση ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, τον περασμένο Νοέμβριο ζήτησε από την εισαγγελέα Εφετών Κρήτης Βασιλική Θεοδώρου να διενεργήσει έρευνα για την συγκέντρωση επιπλέον στοιχείων για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων όπως η απάτη σε βάρος του Δημοσίου εκ μέρους της Μονής, της άμεσης συνέργειας σε απάτη εκ μέρους δασικών υπαλλήλων και πραγματογνωμόνων, της ψευδούς βεβαίωσης εκ μέρους υπαλλήλων της δασικής υπηρεσίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις εκ μέρους της Μονής Κρήτης.
Μάλιστα στο κείμενο της 25σέλιδης παραγγελίας του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «καρφώνει» και την συμπεριφορά βουλευτών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξυπηρετούσαν συμφέροντα της Μονής, επηρεάζοντας πραγματογνώμονες και υπαλλήλους του Δημοσίου.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Γεια σου φιλε μου πολυ το χαρηκα με το θεμα του καβο σιδερο ,επιτελους και κατι καλο και δεν εχουμε 2ο βατοπεδι.Νασαι καλα και παντα καλα νεα για την κρητη μας.Φιλια

busy bee είπε...

Καλημέρα Ελευθερία!
Αγώνα, τόλμη και θάρρος για τα αυτονόητα!!!
Οταν θέλουμε, μπορούμε!!!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails