Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Αναθεωρημένη αυστραλιανή ταξιδιωτική σύσταση για Ελλάδα!

"Αναθεωρημένη" ταξιδιωτική σύσταση για την Ελλάδα επανέκδωσε η Αυστραλία μετά τα τελευταία κρούσματα βίας στην Αθήνα.
Στην αναθεωρημένη ταξιδιωτική σύσταση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας, (αποτελεί πάγια τακτική των Αυστραλών να αναθεωρούν και να επανεκδίδουν κάθε λίγους μήνες τις ταξιδιωτικές συστάσεις τους για όλες τις χώρες όταν συντρέχει λόγος) καλεί όσους Αυστραλούς ζουν στην Ελλάδα να είναι σε εγρήγορση και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και επαναλαμβάνονται ότι και στις προηγούμενες συστάσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις βίαιες διαδηλώσεις μαζί με την υπενθύμιση ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα, αλλά μερικές γίνονται βίαιες και γι' αυτό είναι καλό οι Αυστραλοί να τις αποφεύγουν. Το ίδιο συστήνουν και για τα γήπεδα όπου γίνονται αγώνες ποδοσφαίρου και γενικά μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις. Η οδηγία ξεκινά με την υπενθύμιση ότι "η τρομοκρατία είναι μια παγκόσμια απειλή" και οι τουρίστες που πάνε στην Ελλάδα θα πρέπει να επαγρυπνούν για την ασφάλειά τους.
Μεταξύ άλλων η αυστραλιανή ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει πως λόγω ύπαρξης πορτοφολάδων, οι τουρίστες καλούνται "να μην έχουν μαζί τους μεγάλα ποσά παρά μόνο τα απαραίτητα για τις καθημερινές τους ανάγκες", ενώ συστήνεται να ασφαλίζουν τα πολύτιμα αντικείμενα και να μην επιδεικνύουν ακριβά είδη.
Σημειώνεται, επίσης, ότι έχουν σημειωθεί κρούσματα σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος τουριστριών στην Ελλάδα, τόσο στα νησιά, όσο και στην Αθήνα. Στη σύσταση αναφέρεται ότι τα στάνταρ ασφαλείας των δημόσιων συγκοινωνιών της Ελλάδας είναι πολύ χαμηλά, αφού συμβαίνουν συχνά μεγάλα ατυχήματα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα τελευταία χρόνια χάθηκαν πολλές ζωές σε ναυάγια και ατυχήματα πλοίων και συγκρούσεις υπεραστικών πούλμαν. "Η οδήγηση στην Ελλάδα ενδέχεται να είναι επικίνδυνη, γιατί εφαρμόζεται μια επιθετική πρακτική εκ μέρους των οδηγών και τόσο οι δρόμοι, όσο και τα οχήματα δεν φροντίζονται επαρκώς", αναφέρει η σύσταση που καλεί τους Αυστραλούς να έχουν αυστραλιανή και διεθνή άδεια καθώς και το διαβατήριό τους και οι οδηγοί και επιβάτες μοτοσικλετών, να φορούν κράνος.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή και σε περίπτωση σεισμού ή άλλης φυσικής καταστροφής καλούνται οι τουρίστες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.Στις οδηγίες προς Αυστραλούς ταξιδιώτες γίνεται αναφορά ακόμα και στο κόστος των νοσηλίων το οποίο "στην Ελλάδα είναι ακριβό", ενώ σε περίπτωση επειγόντων περιστατικών στα νησιά ίσως χρειαστεί να μεταφερθεί κάποιος στην ηπειρωτική Ελλάδα ή ακόμα και σε άλλη χώρα. Αναφορά γίνεται επίσης στην ενδεχόμενη υποχρέωση της στρατιωτικής θητείας για τους ομογενείς αλλά και στην υποχρέωση όλων των τουριστών να σέβονται τους ελληνικούς νόμους όταν βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους.
Σημειώνεται ότι ανάλογες οδηγίες έχει εκδώσει η Αυστραλία για τις περισσότερες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails