Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ Τους ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, Θέλουμε ΔΟΥΛΕΙΕΣ - ΟΧΙ ΒΟΜΒΕΣ"!!!


Χιλιάδες διαδηλωτές ετοιμάζονται να πολιορκήσουν τους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, όπου θα συγκεντρωθούν για να γιορτάσουν τα 60 χρόνια από την ίδρυση αυτού του δολοφονικού μηχανισμού. Από τις 2 μέχρι τις 5 Απρίλη οργανώνονται από εκατοντάδες αντιπολεμικές κινήσεις, συνδικάτα, οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, μια σειρά εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με μια μεγάλη πανευρωπαϊκή διαδήλωση το Σάββατο 4 Απρίλη, με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον πόλεμο – όχι στο ΝΑΤΟ, 60 χρόνια είναι αρκετα!»
Ο «οικοδεσπότης» της Συνόδου, ο Σαρκοζί, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές προχωρώντας σε προληπτικές συλλήψεις και απειλώντας ότι θα αποκλείσει ολόκληρες περιοχές του Στρασβούργου. Πιστεύει ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα περιφρουρήσει τις φιέστες που ετοιμάζει, στην διάρκεια των οποίων αμερικάνοι και ευρωπαίοι ηγέτες μαζί, ανάμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση, θα συμφωνήσουν για την αναβάθμιση και την κλιμάκωση της δράσης του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν και τον Καύκασο μέχρι τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.
Δεν θα τους αφήσουμε! Το αντιπολεμικό κίνημα ετοιμάζεται να μετατρέψει το Στρασβούργο σε ...Γένοβα του 2009, κλείνοντας έτσι ένα ολόκληρο 15μερο κινητοποιήσεων διεθνώς, ενάντια στον πόλεμο και την οικονομική κρίση. Η αρχή έγινε με τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια στις 21 Μάρτη, στην επέτειο των 6 χρόνων από την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και των 10 χρόνων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία. Στην Ελλάδα (Σύνταγμα), στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ολλάνδία και στις ΗΠΑ (Ουάσιγκτον, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο), δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν απαιτώντας τον τερματισμό της κατοχής σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Παλαιστίνη και την διάλυση του ΝΑΤΟ.
Αυτήν την βδομάδα την σκυτάλη παίρνει το Λονδίνο με μια σειρά κινητοποιήσεις στις οποίες το αντιπολεμικό κίνημα θα έχει ξεχωριστή θέση, συνδέοντας τον αγώνα των εργαζόμενων για να μην φορτωθούν την κρίση με την πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Το Σάββατο 28 Μάρτη, 40.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο με σύνθημα «πρώτα οι άνθρωποι!» ενάντια στην φτώχεια, τις απολύσεις και την καταστροφή του περιβάλλοντος και ακολουθεί η αντιπολεμική διαδήλωση την 1η Απρίλη -όταν ο Ομπάμα θα πατάει για πρώτη φορά το πόδι του στην Ευρώπη και θα συναντιέται με τον Γκόρντον Μπράουν- και στις 2 Απρίλη την ημέρα της Συνόδου των G20, των υπουργών Οικονομίας και των κεντρικών τραπεζιτών από 19 χώρες και την ΕΕ.
Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο θα συμμετέχει με μια μεγάλη αντιπροσωπεία ακτιβιστών στο Στρασβούργο. Γιατί ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ΝΑΤΟ και αμερικάνικες επεμβάσεις: Χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία. Βάσεις και υπέρογκοι πολεμικοί εξοπλισμοί. Μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλλάδας σε όλα τα μέτωπα του πολέμου "κατά της τρομοκρατίας" που απλώνεται επικίνδυνα από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν μέχρι τον Καύκασο και την Σομαλία...
Πριν αναχωρήσουμε γα το Στρασβούργο θα διαδηλώσουμε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου την 1η Απρίλη θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας Ελλάδας – Ισραήλ,
απαιτώντας την απομόνωση και τον άμεσο τερματισμό κάθε σχέσης με το σιωνιστικό κράτος – τρομοκράτη. Και στις 2 Απρίλη θα συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία απαιτώντας «Σταματήστε τους εξοπλισμούς, θέλουμε δουλειές – όχι βόμβες»!
Η αποστολή για το Στρασβούργο αναχωρεί από την Αθήνα την Παρασκευή 3/4 το πρωί (από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος) και επιστρέφει την Κυριακή 5/4 το μεσημέρι. Από την Θεσσαλονίκη αναχωρεί την Παρασκευή 3/4 το πρωί (από το αεροδρόμιο Μακεδονία) και επιστρέφει την Δευτέρα 6/4 το πρωί. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε: Αθήνα: 210 3220221, 6932 825663, 6946 093043,Θεσσαλονίκη: 6944 640403

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails